Om italia.no

Om italia.no
"Jeg er i Firenze – vinen er fyldig og god, været er godt, skulpturene vakre, kirkene imponerende og italienerne hyggelige. Italiaferien er som vanlig en suksess – det er deilig å være norsk i Italia! Alt er perfekt....nesten. Allerede for tre år siden på Elba hadde det slått meg: Hva var det egentlig han kelneren sa når jeg bestilte cappuccinoen min etter middag, og ikke minst, hva var det han tenkte? Kjedelig hadde det også vært med den hyggelige sicilianske familien på toget fra Napoli til Reggio Calabria – etter at de hadde tilbudt meg en panino fra matpakken sin hadde vi alle gestikulert smilende noen minutter før vi ga opp å si noe mer - det ble 5 lange timer på det toget.

Kunne jeg bare forstå litt mer om dette landet, om hva de sier og tenker og litt om historien som har gjort dem slik – tenk hva feriene her da kunne bli!"

Vi hjelper deg til å oppleve Italia og det italienske. Hos oss møter du et solid miljø av italienere og Italia-kjennere – et miljø som gjør oss unike som kilde til kunnskap og inspirasjon for deg som liker Italia.

Les mer om våre kurs »

Konkret tilbyr vi:

Hos Scuola d’italiano i Bygdøy allé har vi undervist italiensk til flere tusen nordmenn siden oppstarten i 1989. Våre studenter ferierer i Italia og er opptatt av det italienske – det være seg mat og vin, historie, kunst, arkitektur, fotball, politikk og samfunn, vakre fjell, varme strender eller rett og slett den italienske væremåten, italienernes lynne og evne til å leve ut følelsene sine mer enn de fleste nordboere. Det er vårt møte med all denne entusiasmen for Italia som har gjort at vi gjennom årene har vokst og utvidet tilbudet vårt, som vi nå presenterer under navnet italia.no.

Sammen med vårt team av italienere bosatt i Norge og nordmenn som har bodd i Italia og snakker italiensk, er det vi som står bak italia.no: Federica er italiensk og John er norsk – vi er gift og har i over 20 år levd med én fot i Italia og én i Norge - alltid opptatt av å finne nye nøkler for å forstå likheter og forskjeller mellom landene og språkene våre. Vi har valgt å ha dette som vårt virke og vårt levebrød, men det er også våre liv – i grenselandet mellom Italia og Norge.

Vi er et lite, privateid selskap som klarer å vokse sakte men sikkert, uten støtte fra det offentlige og med orden på økonomien: Vi er blant de 3% av norske selskap som kredittratingbyrået Soliditet gir toppkarakteren AAA.

Federica og John Stuart
Federica og John Stuart