italia.no - Scuola d'italiano

Om oss

Ledergruppe
"Jeg er i Firenze – vinen er fyldig og god, været er godt, skulpturene vakre, kirkene imponerende og italienerne hyggelige. Italiaferien er som vanlig en suksess – det er deilig å være norsk i Italia! Alt er perfekt....nesten. Allerede for tre år siden på Elba hadde det slått meg: Hva var det egentlig han kelneren sa når jeg bestilte cappuccinoen min etter middag, og ikke minst, hva var det han tenkte? Kjedelig hadde det også vært med den hyggelige sicilianske familien på toget fra Napoli til Reggio Calabria – etter at de hadde tilbudt meg en panino fra matpakken sin hadde vi alle gestikulert smilende noen minutter før vi ga opp å si noe mer - det ble 5 lange timer på det toget.

Kunne jeg bare forstå litt mer om dette landet, om hva de sier og tenker og litt om historien som har gjort dem slik – tenk hva feriene her da kunne bli!"

Fra venstre på bildet: John, Lorenzo, Elisa og Marco.

Italia.no hjelper deg å lære det italienske språket og å kjenne den italienske kulturen. Når du snakker italiensk opplever du et helt annet og mer spennende Italia.

Vi har undervist italiensk til mange tusen nordmenn siden oppstarten på Frogner i 1989. Våre studenter ferierer i Italia og er begeistret for det italienske – det være seg mat og vin, historie, kunst, arkitektur, fotball, politikk og samfunn, vakre fjell, varme strender eller rett og slett den italienske væremåten og italienernes evne til å leve ut følelsene sine. Vårt møte med denne entusiasmen har gjort at vi gjennom årene har vokst og utvidet tilbudet vårt: Først til Asker, Grünerløkka, Sandvika og Drammen og da vi i 2017 overtok Språkskolen Allora, dekket tilbudet vårt store deler av Norge. Våren 2020 startet vi med nettundervisning av italiensk i virtuelt klasserom, slik at vi nå tilbyr italienskkurs til alle i Norge.

Lærerne våre arrangerer språkreiser til sine hjemsteder i Italia og vi har et nettverk av partnerskoler i hele Italia, der du kan lære italiensk og nyte landet.

Hos oss møter du et solid miljø av italienere og Italia-kjennere – et miljø som gjør oss unike som kilde til kunnskap og inspirasjon for deg som liker Italia. Alle våre lærere har italiensk som morsmål og vi som administrerer skolen er en blanding av italienere bosatt i Norge og nordmenn som har bodd i Italia og snakker italiensk: Elisa er norsk og har bodd i Firenze. Lorenzo og Marco er begge fra Roma og underviser kurs, i tillegg til rollene deres i skolens ledelse. John er norsk og har bodd i Roma: Sammen med sin italienske kone Federica, som var daglig leder i en årrekke, er de skolens eiere. Vi er et lite selskap som har vokst sakte men sikkert, til tross for at vi er noe så sjelden som en aktør innen kultursektoren som klarer seg uten støtte fra det offentlige.