italia.no - Scuola d'italiano

Åpent hus lørdag 2/6 2018

Åpent Hus 2/6 2018

Bli kjent med Scuola d'italiano! Alle er velkomne - Gratis og drop-in

I anledning av vårt årlige Italienske språkbad (en uke med et variert utvalg av aktiviteter for deg som er interessert i Italia og italiensk), ønsker vi alle velkommen til Åpent hus 2018 i Bygdøy allé 68 i Oslo.

Hvis du ikke har vært hos oss før, så kom innom og bli kjent med oss. Har du gått på kurs tidligere eller går på kurs nå, er dette en flott mulighet til å bli bedre kjent med andre som er interesserte i Italia, møte oss som jobber på skolen og ikke minst til å vise fram 'skolen din' til familie og venner som du tar med deg. Skolen har egne stands med presentasjon av kurs og reiser, og du kan i tillegg møte andre med tilbud til deg som liker Italia.

Mellom kl 13:00 og kl 16:00 blir det mulig å kjøpe enkle italienske matretter.

Dato: 2/6 2018.

Dagens program

TidspunktAktivitet
11.30Dørene åpnes
12.00-12.45Giuliano d'Amico: "Ibsen, Bjørnson og italiensk frigjøringskamp" (på et enkelt italiensk)
12.30-12.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
13.00-13.50Vandreturer i Italia med Lise Foss (på norsk)
13.30-13.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
14.30-15.30Kurs om italienske olivenoljer, med smaking, av Carlo Morina Hjelkrem fra Barcho AS (på norsk)
14.30-14.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
15.00-15.25ItaliaQuiz med Gaia Dianora Gardini
15.30-15.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
15.50-16.50Vinkurs med vinsmaking, av Marius Odland (på norsk)
16.00-16.25ItaliaQuiz med Gaia Dianora Gardini
17.00Vi avslutter

Programinnslag

Henrik Ibsen Giuliano d'Amico

Giuliano d'Amico er Førsteamanuensis ved Senter for Ibsenstudier ved Universitetet i Oslo. Han underviste italiensk hos Scuola d'italiano fra 2002 til 2006 og holdt i tillegg foredrag på et av våre første 'Åpent hus' i 2009. Giuliano skal holde foredrag om italiensk påvirkning på norsk litteratur. Norges moderne identitet er uløselig knyttet til «gullalderen» i norsk litteraturhistorie på 1800-tallet. Men hvem var det som inspirerte dikterne våre da? Hvilke politiske og kulturelle innflytelser bød Italia på da Norge ble til?

Stien i Italia, merket av CAI Lise Foss

Lise Foss er NRK-veteran, journalist og student hos oss. De fleste nordmenn er kjente med Den Norske Turistforening sine T-merkede stier i norske fjell, men ikke mange av oss har opplevd de tilsvarende stiene i Italia, merket av Club Alpino Italiano - CAI. CAI vedlikeholder faktisk merking av 60.000 km med stier i Alpene, Appenninene og på Sicilia og Sardinia. Lise Foss skal fortelle oss litt om hvordan det er å vandre på disse stiene i de flotte italienske skogene og de storslåtte fjellene.

Carlo på Jacob's Carlo Hjelkrem

Carlo Morina Hjelkrem, som er halvt italiensk og halvt norsk, driver Barcho AS, importør av olivenoljer, balsamico, pasta, ris, pesto, sauser, sopp, tomater mm, hovedsakelig fra små håndverksprodusenter i Italia. I et kort kurs lærer han oss noen av hemmelighetene bak olivenolje og balsamico som sentral del av italiensk gastronomi, og gjør oss bedre i stand til å bruke olje og velge olje til egen matlaging. Det bli teori, smaksteknikk og vi prøver ulike olivenoljer på lette italienske retter.

Vin&Brennevin Marius Odland

Marius Odland er tidligere redaktør og gründer av Narvesen-magasinet Vin&Brennevin, han har jobbet som foredragsholder og vinskribent i over 10 år, og jobber nå også med vinimport fra hele Europa gjennom selskapet Nordic Wine,Beer&Spirits AS. Marius er journalist og markedsfører av yrke, men har også utdannet seg som sommelier, som innebærer spesialkunnskap og fordypning i vinens verden.


Dagens stands

Milanolab Milanolab

Milanolab fører innovative solbriller, fargerike og praktiske ryggsekker med stil og klassiske håndlagde bysykler. Med våre produkter ønsker vi å tilføre et mer fargerikt bilde av det tradisjonelle og klassiske italienske. Vi satser derfor på design for alle, og til alle.
- 100% made in Italy
- personlighet
- unikt

Carlo Hjelkrem Barcho

Carlo Morina Hjelkrem representerer Barcho AS, med salg av italienske olivenoljer, eddiker, pastasauser og andre delikatesser.