Ledelse, eierskap og administrasjon

Federica Gallina

Federica Gallina

Federica, fra Arezzo, eier Scuola d'italiano sammen med ektemannen, er styreformann og underviser sporadisk. Hun har undervist på skolen siden 1995 og var daglig leder fra 1996 til 1999. Fram til 2015 var hun ansvarlig for skolens undervisning, med ansettelse og oppfølging av lærere, utarbeidelse av studieplaner og valg av lærebøker. Hun har undervist italiensk på Oslo Katedralskole og ved Foss videregående skole. Federica er utdannet i språk og litteratur ved Universitet i Perugia.

John Stuart Ottersen

John Stuart Ottersen

John Stuart eier og driver skolen sammen med Federica Gallina Ottersen. Som daglig leder på skolen i de siste ti årene har han ansvar for helheten, men har i det siste fokusert på å utvikle språkreiser til Italia, samt på markedsføring og forbedring av administrasjonen. John er utdannet Sivilingeniør fra Norges Tekniske Høgskole og har arbeidet med IT og ledelse for Accenture i Roma og Oslo og for Opera Software. Han snakker flytende italiensk.

Elisa Kollerud

Elisa Kollerud

Elisa er kontorsjef og personalsjef, inngår i skolens ledelse og er med på å utvikle skolen videre. Hun har jobbet i skolens administrasjon siden august 2011 og det vil som oftest være Elisa du treffer på hvis du ringer eller mailer oss eller hvis du er innom kontoret i Bygdøy Allé 68. Elisa har tidligere arbeidet som flyvertinne i SAS, arrangert egne sykkelreiser i Lazio og etter å ha bodd 4 år i Firenze snakker hun flytende italiensk.

Lorenzo Guarino

Lorenzo Guarino

Lorenzo, fra Roma, er ansvarlig for koordinering, ansettelse og oppfølging av lærere, inngår i skolens ledelse og er med på å videreutvikle skolen. Han er en av skolens veteraner, har undervist italienskkurs her siden 2002 og det er fortsatt i klasserommet han bruker mesteparten av sin tid. Der er Lorenzo rolig og sindig, med en lun humor som får elevene hans til å ville fortsette på flere kurs med ham. Han drev tidligere sin egen café i Parkveien, med navnet Kafé Caffé.