italia.no - Scuola d'italiano

Våre samarbeidspartnere

Annika Groven

Annika Groven

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Etter hotelfagskole i Sveits har hun jobbet i hotell og restauranter og på cruiseskip, før hun satset for fullt på vin i jobber med stadig økende ansvar hos flere norske vinimportører. Etter over 20 år i bransjen startet hun i 2018 eget selskap med foredrag om vin, opplæring i restauranter, artikler om vin, samt som arrangør av vinreiser. Hun har jobbet med de fleste vinland, men aller mest med Italia, som hun er utrolig glad i. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo og siden høsten 2020 er hun ansvarlig for våre vinkurs der.

Carlo Morina Hjelkrem

Carlo Morina Hjelkrem

Carlo Morina Hjelkrem, som er norsk med italienske aner, underviser våre kurs om olivenoljer og balsamico. Han er opprinnelig utdannet sosialøkonom og jobbet i mange år innen telekom, men de siste årene har han drevet Barcho AS og importerer olivenolje fra noen av verdens beste produsenter. I tillegg importeres også balsamico, pasta, ris, pesto, sauser, sopp, tomater mm, hovedsakelig fra små håndverksprodusenter i Italia. Carlo underviser våre kurs om olivenoljer og gir da ofte muligheten til å smake også på andre italienske produkt.

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino, fra Sardinia underviser italienskkurs hos oss og er i tillegg vår samarbeidspartner for oversettelser og tolking. Hun er utdannet translatør fra Universitetet i Trieste i Italia og har fullført Tolkeutdannelse ved HiO i Oslo. Hun var i Norge for første gang som utvekslingsstudent da hun var 16 og siden hun flyttet hit fast i 2001 har hun drevet med oversetting og tolking på heltid. Som italiener bosatt over lang tid i Norge har hun alle forutsetninger for å forstå de to landenes språklige og kulturelle nyanser og hun har bred erfaring med oversettelser og tolking for det offentlige, næringslivet og private. Våren 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Luca Mereu

Luca Mereu

Luca Mereu, fra Sardinia, underviser våre matlagningskurs og leverer catering som tar firmafesten, utdrikningslaget eller 50-årsdagen din til nye høyder. Han har vært kokk ved agriturismi på Sardinia og på restaurant og café i Norge. Han har dyrket frukt og produsert olivenolje, honning, propolis og ost. Han har studert markedsføring, ledelse, sykepleie og fotografisk kunst samt media og kommunikasjon og har alltid vært interessert i antropologi, politikk og samfunn. Luca har ikke brukt alt for mye tid på norskstudier, så kursene sine holder han på italiensk eller engelsk.

Piero Catizone

Piero Catizone

Piero Catizone er italiensklærer og en av grunnleggerne og medeierne i skolen Dilit International House i Roma, hvor han har undervist italiensk som fremmedspråk siden 1974. I tillegg utdanner han italiensklærere, forsker på metoder og teknikker for undervisning og skriver bøker for deg som skal lære italiensk. Dilit er berømt for sin kommunikasjonsbaserte undervisningsmetode, som det er mange andre skoler som benytter seg av.

Roberto Tartaglione

Roberto Tartaglione

Roberto Tartaglione leder Scuola d'italiano i Roma og er en kjent autoritet innen italienskundervisning. Han har studert språk og filosofi og har undervist italiensk i en årrekke. I tillegg har han skrevet bøker for deg som lærer italiensk, bl.a. Verbissimo og Grammatica italiana. Han videreutvikler kontinuerlig undervisningsmateriell på internett. Grammatica caffè er en serie 2 minutter lange videosnutter der han lærer deg italiensk. Tartaglione er også ansvarlig for opplæring av italiensklærere samt for det årvisse programmet 'To uker språk og kultur i Roma'. Hvert år kommer han til Oslo i november/desember for å undervise 'intensive 3-ukers kurs hos oss'.

Sergio Scapin

Sergio Scapin

Sergio Scapin har studert skandinavisk språk og litteratur ved Università di Roma 'La Sapienza'. Han har vært kulturattaché ved de Italienske Kulturinstitutt i Oslo (1977-1990), San Francisco (1990-1994), Hamburg (1996-2000) og København (2000-2005). Funksjonær i den italienske Unesco-kommisjonen i Roma (2005-2007). Videre har han vært direktør for de Italienske Kulturinstitutt i Oslo (2007-2012) og Stockholm (2013-2014) samt President for stiftelsen "C.M. Lerici" (2013-2014) i Stockholm. Siden februar 2015 er Sergio Scapin President i Oslo-komitéen av Società Dante Alighieri, som har som formål fremme italiensk språk og kultur.