italia.no - Scuola d'italiano

Våre samarbeidspartnere

Anita Taglialatela

Anita Taglialatela

Anita, fra Napoli, er oppvokst i en familie av konditorer i 4 generasjoner. Siden hun var liten, har hun alltid vært i familielaboratoriet, vokst opp blant deiger og kremer. Hun er utdannet i jus fra Università di Napoli, og drev advokatyrket i cirka 15 år. I 2019 flyttet hun til Norge. Hun har skrevet boken "En matreise gjennom Napoli", som hun presenterer hos oss i Bygdøy allé høsten 2023.

Annika Groven

Annika Groven

Annika, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Etter hotelfagskole i Sveits har hun jobbet i hotell og restauranter og på cruiseskip, før hun satset for fullt på vin i jobber med stadig økende ansvar hos flere norske vinimportører. Etter over 20 år i bransjen startet hun i 2018 eget selskap med foredrag om vin, opplæring i restauranter, artikler om vin, samt som arrangør av vinreiser. Hun har jobbet med de fleste vinland, men aller mest med Italia, som hun er utrolig glad i. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo og siden høsten 2020 er hun ansvarlig for våre vinkurs der.

Cesilie Tanderø

Cesilie Tanderø

Cesilie er forfatter og driver Salsa forlag.
Hun har tidligere bl.a. vært frilance journalist og konsulent i forlags- og filmbransjen.
I flere år har hun også fulgt italienskkursene våre i Bygdøy allé.

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino

Enrica, fra Sardinia underviser italienskkurs hos oss og er i tillegg vår samarbeidspartner for oversettelser og tolking. Hun er utdannet translatør fra Universitetet i Trieste i Italia og har fullført Tolkeutdannelse ved HiO i Oslo. Hun var i Norge for første gang som utvekslingsstudent da hun var 16 og siden hun flyttet hit fast i 2001 har hun drevet med oversetting og tolking på heltid. Som italiener bosatt over lang tid i Norge har hun alle forutsetninger for å forstå de to landenes språklige og kulturelle nyanser og hun har bred erfaring med oversettelser og tolking for det offentlige, næringslivet og private. Våren 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Francesca Granone

Francesca Granone

Francesca har undervist italiensk hos Dilit i Roma i godt over 20 år. Hun har en universitetsgrad (Laurea) med fagområde litteratur og språk, samt fordypning i arkeologi. I tillegg til å undervise italiensk som fremmedspråk, har hun også ansvar for opplæring av nye lærere og videreutdanning av andre lærere hos Dilit. Studenter som kommer til Roma kan delta på seminar om italiensk historie og om arkeologi, og de kan bli med på guidete turer, alt i regi av Francesca. Hvert år kommer hun til Oslo i mars for å undervise våre "Kurs Dilit".

Luca Mereu

Luca Mereu

Luca, fra Sardinia, underviser våre matlagningskurs og leverer catering som tar firmafesten, utdrikningslaget eller 50-årsdagen din til nye høyder. Han har vært kokk ved agriturismi på Sardinia og på restaurant og café i Norge. Han har dyrket frukt og produsert olivenolje, honning, propolis og ost. Han har studert markedsføring, ledelse, sykepleie og fotografisk kunst samt media og kommunikasjon og har alltid vært interessert i antropologi, politikk og samfunn. Luca har ikke brukt alt for mye tid på norskstudier, så kursene sine holder han på italiensk eller engelsk.

Roberto Tartaglione

Roberto Tartaglione

Roberto Tartaglione leder Scuola d'italiano i Roma og er en kjent autoritet innen italienskundervisning. Han har studert språk og filosofi og har undervist italiensk i en årrekke. I tillegg har han skrevet bøker for deg som lærer italiensk, bl.a. Verbissimo og Grammatica italiana. Han videreutvikler kontinuerlig undervisningsmateriell på internett. Grammatica caffè er en serie 2 minutter lange videosnutter der han lærer deg italiensk. Tartaglione er også ansvarlig for opplæring av italiensklærere samt for det årvisse programmet "To uker språk og kultur i Roma". Hvert år kommer han til Oslo i november/desember for å undervise "intensive 3-ukers kurs hos oss".

Sergio Scapin

Sergio Scapin

Sergio Scapin har studert skandinavisk språk og litteratur ved Università di Roma "La Sapienza". Han har vært kulturattaché ved de Italienske Kulturinstitutt i Oslo (1977-1990), San Francisco (1990-1994), Hamburg (1996-2000) og København (2000-2005). Funksjonær i den italienske Unesco-kommisjonen i Roma (2005-2007). Videre har han vært direktør for de Italienske Kulturinstitutt i Oslo (2007-2012) og Stockholm (2013-2014) samt President for stiftelsen "C.M. Lerici" (2013-2014) i Stockholm. Siden februar 2015 er Sergio Scapin President i Oslo-komitéen av Società Dante Alighieri, som har som formål fremme italiensk språk og kultur.