italia.no - Scuola d'italiano

Åpent hus lørdag 4/6 2016

Åpent Hus 4/6 2016

Bli kjent med Scuola d'italiano! Alle er velkomne - Gratis og drop-in

Dette arrangementet er gjennomført - se bilder på Facebooksidene våre.


Vi ønsker igjen velkommen til Åpent Hus i Bygdøy allé 68 i Oslo med et rikt program for deg som er mer enn gjennomsnittlig interessert i Italia og det italienske.

Hvis du ikke har vært hos oss før, så kom innom og bli kjent med oss. Har du gått på kurs tidligere eller går på kurs nå, er dette en flott mulighet til å bli bedre kjent med andre som er interesserte i Italia og italiensk, og med oss som jobber på skolen. Skolen har egne stands med presentasjon av kurs og reiser, og du kan i tillegg møte en rekke andre med tilbud til deg som liker Italia.

Mellom kl 13 og 16 blir det mulig å kjøpe seg en italiensk pastarett tilberedt av Giovanni, som underviser våre kombinerte mat- og språkkurs.

Facebook-sidene våre kan du se noen av de som kommer på Åpent hus - gjerne del arrangementet med dine Facebook-venner.

Dagens program

TidspunktAktivitet
12.00Dørene åpnes
12.30-12.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
13.00-14.00Italias politiske historie (på norsk) - Elisabetta Cassina Wolff
13.30-13.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
14.15-15.15Alla scoperta della Puglia nascosta: un viaggio tra tradizioni, cultura e curiosità - Andreina Dinoi
14.30-14.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
15.30-15.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
15.30-15.55Lynkurs i italiensk for videregående: Lingua e cultura italiana attraverso la letteratura del 900 - Valentina Lindi (Smakebit fra litteraturkurs i høst)
16.10-16.30Lynkurs i italiensk vinsmaking (på norsk) - Cathinca Dege
16.35Loddtrekning – vinn fine, italienske premier!
17.00Vi avslutter

Programinnslag

Elisabetta Cassina Wolff

Elisabetta Cassina Wolff holder foredrag om utvalgte tema fra hennes nylig utkomne bok "ITALIAS POLITISKE HISTORIE 476-1945". Også i Norge kjenner vi til en del av det moderne Italias utfordringer: Store forskjeller mellom nord og sør, mafia, regjeringer som kommer og går samt både populistiske og autoritære tendenser. Cassina Wolff kommer til å gi oss ny forståelse for disse temaene, ved å ta utgangspunkt i Italias historie og spesielt perioden rundt 1861 når Italia ble samlet til én nasjon. Det blir også mulig å kjøpe boken med god rabatt.
Les mer om boken »
Elisabetta Cassina Wolff er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, hvor hun underviser i historie. Wolff er opprinnelig italiensk, men har bodd de siste 20 årene i Norge. Hun var prosjektleder ved Europa-programmet i Oslo i perioden 1996-2003 og førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold i perioden 2008-2010.

Cathinca Dege

Cathinca Dege holder et lynkurs i italiensk vinsmaking. Du lærer litt grunnleggende om italiensk vin og får en smaksprøve. Kanskje det frister i etterkant å gå litt mer i dybden på et av Cathinca sine vinkurs med vinsmaking.

Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen i både inn- og utland, og er hovedlærer ved Norsk Vinfagskole. Hun har sin utdannelse fra Ecole Hôtelière i Lausanne i Sveits. I tillegg er hun fast vinskribent i Maison Mat og Vin, og er tidligere norgesmester i vinsmaking. I perioden 2002-2010 arbeidet hun som vinsjef hos Pernod Ricard Norway. Hun har holdt vinsmakinger hos oss siden januar 2012.

Valentina Lindi

Valentina Lindi holder et lynkurs i italiensk for videregående med tittel 'Lingua e cultura italiana attraverso la letteratura del 900'. Fra september underviser hun et lengre kurs med samme tema og innfallsvinkel.

Valentina Lindi har undervist italiensk her ved Scuola d'italiano siden 2014. Hun er opprinnelig fra Viareggio ved kysten i Toscana, har studert moderne litteratur ved Università degli Studi di Milano og har bodd i London, Santiago de Compostela, St. Andrews, Barcelona og Amsterdam inntil hun i 2013 flyttet til Norge.

Andreina Dinoi

Andreina Dinoi presenterer regionen hun kommer fra, Puglia på Italias hæl:
Alla scoperta della Puglia nascosta: un viaggio tra tradizioni, cultura e curiosità
Siamo nella penisola verde tra due mari, terra magica che nasconde diverse anime, tra natura, storia, tradizione, gusto e spiritualità. Per chi vuole fare un viaggio nelle storia, dalla preistoria al barocco passando tra le immense distese di uliveti con le loro masserie e muretti a secco, alle musiche popolari fini alle antiche e misteriose leggende.
Andreina har studert språk og litteratur ved Universitetet i Lecce. Siden 2014 har hun undervist italiensk hos oss, noe hun tidligere gjorde i Italia. Hun har arbeidet innen turisme i Toscana og Veneto, og med markedsføring av lokale produkter fra Sør-Italia, ikke minst vin.
Foredraget er på italiensk (litt tilpasset et ikke-italiensk publikum) og det vises bilder og videosnutter fra Puglia.


Dagens stands

Sergio Scapin Società Dante Alighieri

Sergio Scapin representerer Società Dante Alighieri i Oslo, internasjonal organisasjon for fremme av italiensk språk og kultur. Les mer om ham her »

Daniel Andersson Bella Toscana

Daniel Andersson representerer Bella Toscana, og presenterer deres ferieboliger, event og bryllup i Italia.

Linn Kraby Con Gusto

Linn Kraby representerer Con Gusto, importør av italienske delikatesser av høy kvalitet.

Karianne Hjelkrem Barcho

Karianne Hjelkrem representerer Barcho, med salg av italienske olivenoljer, eddiker, pastasauser og andre delikatesser.

Villa Import Villa Import

Villa Import er importør og distributør av italienske matvarer: Ost, salumi, olje, grønnsaker, sauser, pasta, kaffe mm.