italia.no - Scuola d'italiano

Workshops

Workshops

Språklige temakurs og foredrag på alle nivå

De fleste språkkurs bygger kunnskap gradvis, i en gjennomtenkt rekkefølge, og det gjør hovedkursene våre også. Workshopene er forskjellige i den forstand at de plukker ut enkeltstående, viktige, språklige tema, og gir deg muligheten til å fordype deg kort i dette og bruke kunnskapen i praktiske øvelser. Foredragene våre gir innsikt i tema som mange Italiainteresserte er opptatt av, og gir samtidig språklig øvelse, både i lytteforståelse, og muntlig, hvis man stiller spørsmål.

Kursene er både for deg som følger et av våre ukentlige kurs, for tidligere studenter hos oss og for deg som vil prøve våre kurs for første gang. Følger du våre hovedkurs vil disse kursene hjelpe deg til å lære fortere.

Kursene er listet under etter tema - merk målgruppene vi har antydet - hvis et kurs har "T2 → M3" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 2, inklusive deg som siden har gått videre med flere kurs og opp til Modning 3. Hvis et kurs har "T5 →" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 5, inklusive deg som siden har gått videre med flere kurs.

For enkelte kurs som undervises over nettet, vil du få tilsendt materiell på mail på forhånd, som det kan være nødvendig å skrive ut.

NB: Kr 200 i rabatt for påmelding til Workshop/Historiekurs nr 2, 3 osv (gjelder kun Workshop og Historiekurs i Bygdøy allé). Be om rabatten i påmeldingsskjemaet, i "Extra info" feltet.

Verbbøyning (del 1, 2, 3)

Drilling av verbbøyning: Verbet er som skjelettet i kroppen, det holder strukturen på setningen. Kan du bøye verbet riktig, er du kommet langt! Vi jobber med praktiske eksempler på når de forskjellige tidene skal brukes. Istedet for å være hjemme og pugge dette alene gjør du det i klassen på en morsom og variert måte som hjelper deg å automatisere formene. For å øve systematisk på bøyning av italienske verb, har vi utviklet tre workshops, tilpasset forskjellige nivå av forkunnskaper.

Verbbøyning 1, for deg på T2-T4 (eller tilsvarende): Vi repeterer presens (regelmessig og uregelmessig), modale hjelpeverb og refleksive verb.
Verbbøyning 2, for deg på T3-T5 (eller tilsvarende): Vi repeterer passato prossimo (regelmessig og uregelmessig) og flere refleksive verb.
Verbbøyning 3, for deg på T9-T12 (eller tilsvarende): Passato prossimo avanzato, uso dell’ausiliare, verbi con doppio ausiliare.

Preposisjoner (del 1, 2, 3)

Automatisér bruken av preposisjoner: Preposisjoner er noe av det mest instinktive ved et språk, ved at man må "føle" og "høre" hva som er riktig preposisjon i en gitt setning - man kan ikke resonnere seg til det. Bli med oss på å terpe preposisjoner, slik at du opplever at dette "kjennes riktig". Slutt å gjøre de typiske feilene man gjør på grunn av påvirkningen fra norsk eller andre språk, og få mer flyt i språket ditt.

Konjunktiv (del 1, 2)

Congiuntivo presente (kursene "Konjunktiv 1") e passato (kursene "Konjunktiv 2"): Konjunktiv er et spennende verktøy for å kunne uttrykke seg med flere nyanser. Mange ser på det som litt skremmende, men bli med oss på noen timer som ufarliggjør det hele.

Imperfetto og Passato Prossimo

Imperfetto og Passato Prossimo ligner på de norske Preteritum og Perfektum, men det brukes likevel ikke likt og det er dermed vanskelig for en norsktalende å skille korrekt mellom de to. Bli med å terpe på forskjellen i bruken av de to formene slik at du nærmer deg "magefølelsen". Husk at dette er avgjørende hvis du skal fortelle en historie på italiensk, spesielt hvis du skal få italienere til å høre etter mens du forteller...

Læreren på bildet under er ansvarlig for kursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Kommende kurs

Totalt 6 kurs

Workshops nivå A1

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
WA1-E
2/12 2023
Lørdag
3 skoletimer
11:00-13:30
kr 600
T2→T4
Verbbøyning 1
WA1-F
2/12 2023
Lørdag
3 skoletimer
14:30-17:00
kr 600
T2→M3
Preposisjoner 1

Workshops nivå A2

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
WA2-A
21/10 2023
Lørdag
3 skoletimer
11:00-13:30
kr 600
T5→T7
Verbbøyning 2
WA2-B
21/10 2023
Lørdag
3 skoletimer
14:30-17:00
kr 600
T4→T7
Preposisjoner 2
WA2-D
11/11 2023
Lørdag
3 skoletimer
14:30-17:00
kr 600
T5→T7
Imperf/Pass.Pross

Workshops nivå B1+

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
WB1-C
11/11 2023
Lørdag
3 skoletimer
11:00-13:30
kr 600
T7→
Konjunktiv 1