italia.no - Scuola d'italiano

Workshops

Workshops

Språklige temakurs på alle nivå

De fleste språkkurs bygger kunnskap gradvis, i en gjennomtenkt rekkefølge og det gjør hovedkursene våre også. Disse kursene er forskjellige i den forstand at de plukker ut enkeltstående, viktige tema, og gir deg muligheten til å fordype deg kort i dette og bruke kunnskapen i praktiske øvelser.

Kursene er både for deg som følger et av våre ukentlige kurs, for tidligere studenter hos oss og for deg som vil prøve våre kurs for første gang. Følger du våre hovedkurs vil disse kursene hjelpe deg til å lære fortere.

Kursene er listet under etter tema - merk målgruppene vi har antydet - hvis et kurs har "T2 → M3" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 2, inklusive deg som siden har gått videre med flere kurs og opp til Modning 3. Hvis et kurs har "T5 →" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 5, inklusive deg som siden har gått videre med flere kurs.

For enkelte workshops som undervises som nettkurs vil du få tilsendt materiell på mail på forhånd, som det kan være nødvendig å skrive ut.

Verbbøyning 1 og 2

Drilling av verbbøyning: Verbet er som skjelettet i kroppen – det holder strukturen på setningen: Kan du bøye verbet riktig, er du kommet langt! På kurset "Verbbøyning 1" repeterer vi presens (regelmessig og uregelmessig) og refleksive verb. På kurset "Verbbøyning 2" repeterer vi passato prossimo (regelmessig og uregelmessig) og flere refleksive verb. Vi jobber med praktiske eksempler på når de forskjellige tidene skal brukes. Istedet for å være hjemme og pugge dette alene gjør du det i klassen på en morsom og variert måte som hjelper deg å automatisere formene.

Pronomi 1

Pronomi diretti, indiretti e riflessivi: På italiensk finnes det en rekke "småord", gjerne bare to-tre bokstaver midt inni en lang setning. Italienerne bruker dem flittig og de er ofte greie å forstå, men mange ganger kan det være en utfording å få med seg hvilken rolle og betydning ord som "ci", "ne", "gliene" og andre har. Ikke minst kan det være vanskelig å bruke dem korrekt selv. Denne lørdagen skal vi få mer orden på disse ordene.
Lær litt om italienske småord med denne videoen.

Congiuntivo 1

Congiuntivo presente e passato: Konjunktiv er et spennende verktøy for å kunne uttrykke seg med flere nyanser. Mange ser på det som litt skremmende, men bli med oss på noen timer som ufarliggjør det hele.

Preposisjoner 1 og 2

Automatisér bruken av preposisjoner: Preposisjoner er noe av det mest instinktive ved et språk, ved at man må "føle" og "høre" hva som er riktig preposisjon i en gitt setning - man kan ikke resonnere seg til det. Bli med oss på å terpe preposisjoner, slik at du opplever at dette "kjennes riktig". Slutt å gjøre de typiske feilene man gjør på grunn av påvirkningen fra norsk eller andre språk, og få mer flyt i språket ditt.

Kommende kurs

Ingen kommende kurs