Våre lærere

Lorenzo Guarino

Lorenzo Guarino

Lorenzo, fra Roma, er ansvarlig for koordinering, ansettelse og oppfølging av lærere, inngår i skolens ledelse og er med på å videreutvikle skolen. Han er også ansvarlig for skolens kursplaner og for innholdet i kursene. Lorenzo er en av skolens veteraner, har undervist italienskkurs her siden 2002 og det er fortsatt i klasserommet han bruker mesteparten av sin tid. Der er Lorenzo rolig og sindig, med en lun humor som får elevene hans til å ville fortsette på flere kurs med ham.

Simona Fontana Andersen

Simona Fontana Andersen

Simona, fra det italiensk-språklige Ticino i Sveits, er en grunnstein i Scuola d'italiano ettersom hun har vært med siden skolen ble grunnlagt i 1989 og dermed har den lengste erfaringen med undervisning av italiensk til nordmenn. Det blir fort klart for elevene hennes at hun har et kall som lærer - hun finner stadig på nye øvelser og innfallsvinkler til undervisningen og er svært opptatt av hvordan det går med den enkelte elev.

Branka Blazevic

Branka Blazevic

Branka, fra Rijeka i Kroatia, har en Master i oversettelse fra universitetet i Trieste og startet på en doktorgrad i Zagreb, før hun i januar 2016 flyttet til Norge. Hun er tospråklig italiensk/kroatisk og gikk i oppveksten på italienskspråklig skole i Kroatia. Branka har undervist italiensk til voksne og barn i både Norge og i Kroatia, der hun var lektor på både universitet og høyskole. I tillegg til undervisningen har hun sin egen virksomhet som oversetter, og hun deltar som ekstern konsulent i en forskergruppe på ILOS ved universitetet i Oslo. Hun har raskt lært norsk og begynte å undervise italiensk hos oss i august 2018.

Chiara Mandolini

Chiara Mandolini

Chiara er fra 'midten av Italia', L'Aquila i Abruzzo. Etter å ha fokusert på de europeiske språkene på videregående skole, studerte hun orientalske språk og kulturer ved Universitetet La Sapienza i Roma, der hun også jobbet som lærerassistent i grunnskolen. Hun flyttet til Oslo i 2018, har jobbet i en italiensk butikk og restaurant i Mathallen og fortsetter studiene med pedagogikk på Universitetet i Oslo. Chiara er utadvendt og blid, veldig glad i språk, dyr og matlagning, samt i å lese, gjerne ute i naturen.

Elisa Anzani

Elisa Anzani

Elisa, fra Lombardia, har studert til mastergrad i Språk og Litteratur ved Universitet La Sapienza i Roma, og ved Universitet i Firenze. Nå studerer hun for å få CEDILS (sertifisering i undervisning av italiensk til utlendinger) ved Universitet Ca’ Foscari i Venezia. Hun flyttet til Norge i 2015 og har undervist italiensk hos en privat skole siden da. Før hun flyttet hit, underviste hun engelsk i barneskoler og jobbet som privatlærer både på engelsk og italiensk. Elisa er kjempeglad i språk og kulturer, bøker, film, kunst og musikk. Hun begynte å undervise hos oss vinteren 2019.

Emanuele Lombardo

Emanuele Lombardo

Emanuele Lombardo er fra Siracusa på Sicilia, har en doktorgrad i matvitenskap og en master i Kommunikasjon og IKT, samt en stor lidenskap for alt som gjelder italiensk språk, mat og kultur. Ved siden av sin vitenskapelige kompetanse har Emanuele en kunstnerisk ånd: Han er både romanforfatter og profesjonell fotograf. Emanuele har 15 års erfaring med undervisning i en rekke fag som spenner fra ernæringsfysiologi til entreprenørskap.
Han lærte seg norsk fort og kjenner godt gleden av å lære seg et nytt språk. Hans undervisningsstil er både engasjerende og morsom.

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino

Enrica, fra Sardinia underviser italienskkurs hos oss og er i tillegg vår samarbeidspartner for oversettelser og tolking. Hun er utdannet translatør fra Universitetet i Trieste i Italia og har fullført Tolkeutdannelse ved HiO i Oslo. Hun var i Norge for første gang som utvekslingsstudent da hun var 16 og siden hun flyttet hit fast i 2001 har hun drevet med oversetting og tolking på heltid. Som italiener bosatt over lang tid i Norge har hun alle forutsetninger for å forstå de to landenes språklige og kulturelle nyanser og hun har bred erfaring med oversettelser og tolking for det offentlige, næringslivet og private. Våren 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Fabrizio Gerlini

Fabrizio Gerlini

Fabrizio, fra Roma, har studert Scenekunst og har en master i Film, fjernsyn og multimedieproduksjon fra Universitetet 'Roma Tre'. Han har undervist italiensk for Språkskolen Allora siden 2013 og hos Scuola d'italiano fra våren 2017. Fabrizio bor i Oslo men pendler gjerne til både Sandvika og Drammen for å treffe sine trofaste studenter.

Federico Orioli

Federico Orioli

Federico, fra Monza, nær Milano, har studert sosiologi og samfunnsvitenskap ved Universitetet i Milano-Bicocca og ved Universitetet i Oslo. Han har erfaring med undervisning av både barn og voksne, og han har arbeidet med markedsføring og eksport. Federico er flink med gitaren og underviste hos oss første gang høsten 2011.

Gaia Dianora Gardini

Gaia Dianora Gardini

Gaia, fra Ravenna ved kysten i Emilia Romagna, har studert språk og litteratur (engelsk og norsk) ved Universitetet i Bologna. Hun kom til Norge første gang som utvekslingstudent i 2009/2010 og flyttet tilbake hit i august 2012. I Italia underviste hun både italiensk for utlendendinger og engelsk for italienere (barn, studenter, voksne). Hun studerer til mastergrad i nordiske språk ved Universitetet i Oslo. Gaia er kjempeglad i mat, bøker, språk, reiser og alt som har med tradisjoner og kulturelt mangfold å gjøre. Høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Gianmaria Pistone

Gianmaria Pistone

Gianmaria fra Asti i Piemonte har en Bachelor i Interkulturell Kommunikasjon fra Universitet i Torino og en mastergrad i Kultur, Institusjoner og Språk fra Università Ca' Foscari i Venezia. Han snakker 8 språk og har bodd i Portugal, England, Tyskland, Tyrkia, Aserbajdsjan og på et skip, før han flyttet til Norge i 2014. Gianmaria har utgitt tre bøker, som samarbeidspartner eller oversetter, den siste fra aserbajdsjansk til italiensk, og flere dokumenter, teaterstykker og dokumentarfilmer (fra tyrkisk til italiensk). Han har undervist italiensk til innvandrere i Mestre, ved Venezia, underviser nå italiensk til barn i Oslo og startet vinteren 2019 å undervise hos oss.

Grazia Lombardi

Grazia Lombardi

Grazia, fra Milano, har studert Norsk og Skandinavisk Språk og Litteratur ved Universitet i Milano og flyttet til Norge i 2000. Hun underviste italiensk hos oss mellom 2001 og 2004 og var så tilbake i Italia en periode der hun underviste engelsk og norsk og arbeidet innen reiseliv ved Gardasjøen. I 7 år var hun ansvarlig for Anker Hostel i Oslo og hun jobber ofte som Oslo-guide for italienske turister. Grazia leder også et eget prosjekt innen danseterapi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Fra høsten 2015 er hun igjen på plass som lærer hos Scuola d'italiano.

Laura Manildo

Laura Manildo

Laura, fra Modena, har studert språk og litteratur ved universitetet i Bologna. Hun bodde en periode i København før hun i 2001 flyttet til Norge og siden den gang har hun undervist italiensk på alle nivå og på flere skoler i Oslo og omegn. I tillegg har Laura jobbet med oversettelser fra norsk og engelsk til italiensk, og hun har undervist både engelsk og norsk. Nå er hun ansatt på eksamenskontoret ved Universitetet i Oslo. Laura elsker å reise, besøke museer og generelt alt som har med kunst å gjøre. Oppstart hos oss høsten 2019.

Lukas Vannini

Lukas Vannini

Lukas er fra Siena og har studert der til en bachelorgrad i kommunikasjon og medievitenskap, et studium oppfulgt av en mastergrad i Informatikk i Oslo. Han har undervist italiensk til utlendinger i fire år hos Scuola Leonardo da Vinci i Siena, der han også har fulgt kurs for italiensklærere. Da han kom til Norge i 2014 hadde han et kort vikariat som lærer hos oss, før han arbeidet i flere år hos Villa Paradiso focacceria. Nå underviser han italiensk på en videregående skole i Oslo og hos Scuola d’italiano i Bygdøy allé begynte han med egne klasser i januar 2019. Lukas liker å spille gitar og å synge, samt å lage mat, være sammen med venner og å lese.

Marco Catizone

Marco Catizone

Marco, fra Roma, har ansvar for opplæring og videreutvikling av lærerne både hos Scuola d'italiano og Allora, I tillegg til at han underviser mange klasser selv. Han har undervist hos oss fra 2008, med et avbrudd mellom 2010 og 2013, da han underviste italiensk hos Dilit International House i Roma, der han også har tatt etterutdanning som instruktør for italiensklærere. Marco har erfaring fra fotografering og film og har arbeidet som webdesigner i Roma. På fritiden designer og lager han bl.a. sykler, som du kan beundre på websidene til hans studio.

Maria-Christina Mur

Maria-Christina Mur

Maria-Christina, fra Bolzano i Dolomittene i Nord-Italia, har studert Historie og Allmenn Litteraturvitenskap ved Universitetet i Wien, og siden tatt doktorgrad i Europeisk Litteraturvitenskap ved Universitetet i Bologna. Maria-Christina forsket på teaterlittertur fra 1800-tallet, og snakker flytende tysk, fransk, engelsk, og norsk. Mens hun tok doktorgraden i Italia, jobbet hun for Maserati og hadde ansvar for arrangementene for de ansatte. Maria-Christina er veldig glad i mat, italiensk design, film og musikk. Hun flyttet til Trondheim i 2015, og har undervist italiensk for Språkskolen Allora siden 2016. I januar 2019 flyttet hun til Oslo og begynte å undervise i Bygdøy allé.

Mariella Vurro

Mariella Vurro

Mariella, fra Torino, har bodd i Norge siden 1996 og etter hvert har hun blitt nesten like kjent med Norge som med Italia. Hun har jobbet i mange år med mote og interiør og har en genuin interesse for kreativiteten og kunsten som moteverden kan skape. Etter videregående skole begynte hun å studere ved Universitetet i Torino, et studium hun nå tar opp igjen ved Universitetet i Oslo. Oppstart hos oss høsten 2019.

Martina Bonesini

Martina Bonesini

Martina, fra Verona, har studert prosjekt og ledelse med spesialisering i kulturell turisme ved Universitet i Padova. Hun bodde og studerte en periode i Spania før hun i 2016 flyttet til Oslo og begynte å undervise italiensk og spansk til både barn og voksne. Hennes mål er å skape et hyggelig og positivt miljø hvor elevene blir inspirert til å samarbeide og lære både språk og kultur. På fritiden liker Martina å reise, gå ut i naturen med hunden, lage mat, male, gå på teater og lese. Hun elsker å snakke med folk og hun er kjempeglad i jobben sin. Oppstart hos oss høsten 2019.

Sabrina Sciacca

Sabrina Sciacca

Sabrina Sciacca kommer fra Sicilia og har bodd i Norge siden 2014. Hun har en bachelor i europeisk språk og kultur, har fulgt flere kurs i pedagogikk og har mange års erfaring med undervisning av både barn og voksne. I Oslo underviser hun spansk på flere skoler og hun har jobbet med barn som er tospråklige i italiensk og norsk. Sabrina er en kreativ og engasjerende lærer som tør å tenke utenfor boksen, og hun er også en profesjonell musiker. Oppstart hos oss høsten 2019.

Silvia Aiuvalasit

Silvia Aiuvalasit

Silvia, fra Toscana, har studert Tolking og Oversettelse med fokus på engelsk og fransk, ved Scuola Carlo Bo i Firenze. Siden hun alltid har vært interessert i det nordiske, studerte hun også nordiske språk ved Universitetet i Firenze og The International Summer School i Oslo. Hun har fullført en mastergrad i Human Resources Management ved Warwick Business School. Siden har hun jobbet som oversetter, tolk og omviser, samt innen kommunikasjonbransjen og HR. Silvia har vært ballettdanser og er veldig glad i teater, kunst og musikk. Hun ønsker å skape et godt sosialt miljø i gruppa slik at studentene kan gi og få inspirasjon og ny lærdom. Hun begynte å undervise hos oss i Januar 2018.

Stefano Agnoletto

Stefano Agnoletto

Stefano, fra Milano, har to doktorgrader (PhD) - én fra Napoli og én fra Kingston University i London. I 2018 flyttet han til Oslo og han forsker nå ved Handelshøyskolen BI. Han har lenge undervist i den offentlige skolen i Italia og på kurs for voksne. I de siste tjue årene har han forsket og forelest innen økonomi, økonomisk og sosial historie og emigrasjonshistorie, både i Italia og i utlandet (Canada, USA, UK, Mexico, Spania, Polen, Russland, Norge). Han har utgitt en rik vitenskapelig produksjon, inkludert ni bøker og mange essays i internasjonale tidsskrifter, noe som du kan finne på hans Academia-side. Oppstart hos oss høsten 2019.

Valentina Lindi

Valentina Lindi

Valentina, fra Viareggio ved kysten i Toscana, har studert moderne litteratur ved Università degli Studi di Milano. Hun underviste italiensk allerede som gymnasiast og har siden også vært italiensklærer i den offentlige, italienske skolen og hun har oversatt tekster til og fra italiensk. I tillegg har Valentina vært aktiv i flere internasjonale organisasjoner, og hun driver sitt eget selskap, LaLindi, der hun arrangerer bryllup og events i Italia, for nordmenn. Hun har bodd i London, Santiago de Compostela, St. Andrews, Barcelona og Amsterdam. I 2013 slo hun seg ned i Norge og høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.