italia.no - Scuola d'italiano

Våre lærere

Lorenzo Guarino

Lorenzo Guarino

Lorenzo, fra Roma, er ansvarlig for koordinering, ansettelse og oppfølging av lærere, inngår i skolens ledelse og er med på å videreutvikle skolen. Han er også ansvarlig for skolens kursplaner og for innholdet i kursene. Lorenzo er en av skolens veteraner, har undervist italienskkurs her siden 2002 og det er fortsatt i klasserommet han bruker mesteparten av sin tid. Der er Lorenzo rolig og sindig, med en lun humor som får elevene hans til å ville fortsette på flere kurs med ham.

Marco Catizone

Marco Catizone

Marco, fra Roma, har ansvar for opplæring og videreutvikling av lærerne, I tillegg til at han underviser mange klasser selv. Han har undervist hos oss fra 2008, med et avbrudd mellom 2010 og 2013, da han underviste italiensk hos Dilit International House i Roma, der han også har tatt etterutdanning som instruktør for italiensklærere. Marco har erfaring fra fotografering og film og har arbeidet som webdesigner i Roma. På fritiden designer og lager han bl.a. sykler, som du kan beundre på websidene til hans studio.

Simona Fontana Andersen

Simona Fontana Andersen

Simona, fra det italiensk-språklige Ticino i Sveits, er en grunnstein i Scuola d'italiano ettersom hun har vært med siden skolen ble grunnlagt i 1989 og dermed har den lengste erfaringen med undervisning av italiensk til nordmenn. Det blir fort klart for elevene hennes at hun har et kall som lærer - hun finner stadig på nye øvelser og innfallsvinkler til undervisningen og er svært opptatt av hvordan det går med den enkelte elev.

Aurora Pambianchi

Aurora Pambianchi

Aurora er tospråklig italiensk/norsk - født på Lillehammer og oppvokst i Lombardia, nord for Milano. Hun gikk på kunstlinje og tok musikkfag på videregående skole i Italia, inntil de norske røttene fikk henne til å reise tilbake til moderlandet i 2018 for å starte musikkutdannelse. Etter et år ved musikkfolkehøgskolen Toneheim, studerer hun nå klassisk sang ved Universitetet i Stavanger. Aurora er interessert i kunst og ulike kulturer, og det er nysgjerrigheten på kommunikasjon og språk som er grunnen til at hun har valgt å undervise italiensk. Oppstart som lærer hos oss februar 2020.

Barbara Rocco

Barbara Rocco

Barbara vokste opp i familiens restaurant nær Sibillini fjellene i regionen Marche. Hun har en bachelorgrad i oversetting og interkulturell kommunikasjon i spansk, engelsk og fransk, fra Universitetet i Macerata. Hun bodde i Irland før hun først kom til Norge som utvekslingstudent i Tromsø i 2018 og siden flyttet til Oslo i 2020. Barbara har erfaring fra hotellbransjen og turisme både fra Italia og Norge. Hun er svært glad i lingvistikk, språk, reiser, mat og fotografering. Barbara har godt humør, og ønsker å dele gleden hun har av å lære nye språk. På fritiden prøver hun også å bli en bedre kokk enn faren sin.

Benjamin Coduti

Benjamin Coduti

Benjamin Aleksander, fra Benevento, har en mastergrad i Arkeologi fra Universitetet i Perugia. I 2009 flyttet han fra Italia til Oslo og senere til Stavanger, for å jobbe som arkeolog ved Universitetet. Han underviste italiensk på Folkeuniversitetet i Oslo i 4 år og har også jobbet på andre offentlige og private skoler i Norge. Siden 2012 har han vært promotør for italiensk kultur i utlandet og eier av et reiselivsfirma som arrangerer og legger til rette for turer til Italia og Norge. I tillegg til å undervise i italiensk, handler Benjamin også med antikke smykker og driver med interiørdesign. Oppstart som lærer hos oss august 2020.

Branka Blazevic

Branka Blazevic

Branka, fra Rijeka i Kroatia, har en Master i oversettelse fra universitetet i Trieste og startet på en doktorgrad i Zagreb, før hun i januar 2016 flyttet til Norge. Hun er tospråklig italiensk/kroatisk og gikk i oppveksten på italienskspråklig skole i Kroatia. Branka har undervist italiensk til voksne og barn i både Norge og i Kroatia, der hun var lektor på både universitet og høyskole. I tillegg til undervisningen har hun sin egen virksomhet som oversetter, og hun deltar som ekstern konsulent i en forskergruppe på ILOS ved universitetet i Oslo. Hun har raskt lært norsk og begynte å undervise italiensk hos oss i august 2018.

Denis Tezza

Denis Tezza

Denis ble født i Verona i 1978. Han har en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Verona, med hovedfag i språkfilosofi. Senere deltok han på CEDILS kurs for italiensklærere ved Università Ca' Foscari i Venezia. Han har bodd i Norge siden 2008 of har jobbet på gårdene i området Sandnes-Stavanger.
Han er veldig glad i å undervise italiensk, og liker fjellklatring, litteratur, økologisk landbruk og god mat. Oppstart som lærer hos oss februar 2016.

Emanuele Lombardo

Emanuele Lombardo

Emanuele Lombardo er fra Siracusa på Sicilia, har en doktorgrad i matvitenskap og en master i Kommunikasjon og IKT, samt en stor lidenskap for alt som gjelder italiensk språk, mat og kultur. Ved siden av sin vitenskapelige kompetanse har Emanuele en kunstnerisk ånd: Han er både romanforfatter og profesjonell fotograf. Emanuele har 15 års erfaring med undervisning i en rekke fag som spenner fra ernæringsfysiologi til entreprenørskap. Han lærte seg norsk fort og kjenner godt gleden av å lære seg et nytt språk. Hans undervisningsstil er både engasjerende og morsom. Oppstart som lærer hos oss august 2019.

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino, fra Sardinia underviser italienskkurs hos oss og er i tillegg vår samarbeidspartner for oversettelser og tolking. Hun er utdannet translatør fra Universitetet i Trieste i Italia og har fullført Tolkeutdannelse ved HiO i Oslo. Hun var i Norge for første gang som utvekslingsstudent da hun var 16 og siden hun flyttet hit fast i 2001 har hun drevet med oversetting og tolking på heltid. Som italiener bosatt over lang tid i Norge har hun alle forutsetninger for å forstå de to landenes språklige og kulturelle nyanser og hun har bred erfaring med oversettelser og tolking for det offentlige, næringslivet og private. Våren 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Fabrizio Gerlini

Fabrizio Gerlini

Fabrizio, fra Roma, har studert Scenekunst og Filmvitenskap og har en master i Film, fjernsyn og multimedieproduksjon fra Universitetet "Roma Tre". Han er lidenskapelig opptatt av billedkunst, visuell kommunikasjon og bokillustrasjoner, og han jobbet selv som illustratør da han bodde i Italia. Fabrizio har alltid vært interessert i den skandinaviske kulturen og han bestemte seg for å flytte til Norge i 2012. Han bor og underviser i Oslo, men pendler gjerne til Sandvika for å treffe sine trofaste studenter der. Da han begynte hos oss i september 2013 holdt han først kurs i Fredrikstad og siden i Drammen.

Filippo Olari

Filippo Olari

Filippo, fra Berceto, en landsby i fjellene mellom La Spezia og Parma, har studert arkeologi i Parma og Barcelona. Han har arbeidet som arkeolog i Italia og andre land, både med utredninger og med søk i pågående utgravninger og i fjellområder. I flere år har han også koordinert og ledet utgravninger, og han har hatt ansvar for opplæring av studenter, arkitekter og ingeniører ift ansvaret for arkeologiske funn. Han er miljø- og naturguide og han trives som steinhugger på fritiden. Filippo føler seg hjemme der han nå bor i en hytte i skogen nær Asker. Oppstart som lærer hos oss januar 2020.

Francesca Bassanese Flateland

Francesca Bassanese Flateland

Francesca har undervist italiensk i Norge i over 10 år. Hun har en Bachelor i engelsk og tysk fra Middelsex Universitet i England, samt fagbrev i kontor og administrasjon. I tillegg til å undervise italiensk har hun jobbet som reiseguide og kontormedarbeider i Norge. Francesca snakker italiensk, norsk, engelsk, tysk og spansk. Oppstart som lærer hos oss september 2014.

Gaia Dianora Gardini

Gaia Dianora Gardini

Gaia, fra Ravenna ved kysten i Emilia Romagna, har studert språk og litteratur (engelsk og norsk) ved Universitetet i Bologna. Hun kom til Norge første gang som utvekslingstudent i 2009/2010 og flyttet tilbake hit i august 2012. I Italia underviste hun både italiensk for utlendendinger og engelsk for italienere (barn, studenter, voksne). Hun studerer til mastergrad i nordiske språk ved Universitetet i Oslo. Gaia er kjempeglad i mat, bøker, språk, reiser og alt som har med tradisjoner og kulturelt mangfold å gjøre. Høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Gianmaria Pistone

Gianmaria Pistone

Gianmaria fra Asti i Piemonte har en Bachelor i Interkulturell Kommunikasjon fra Universitet i Torino og en mastergrad i Kultur, Institusjoner og Språk fra Università Ca' Foscari i Venezia. Han snakker 8 språk og har bodd i Portugal, England, Tyskland, Tyrkia, Aserbajdsjan og på et skip, før han flyttet til Norge i 2014. Gianmaria har utgitt tre bøker, som samarbeidspartner eller oversetter, den siste fra aserbajdsjansk til italiensk, og flere dokumenter, teaterstykker og dokumentarfilmer (fra tyrkisk til italiensk). Han har undervist italiensk til innvandrere i Mestre, ved Venezia, underviser nå italiensk til barn i Oslo og startet januar 2019 å undervise hos oss.

Grazia Lombardi

Grazia Lombardi

Grazia, fra Milano, har studert Norsk og Skandinavisk Språk og Litteratur ved Universitet i Milano og flyttet til Norge i 2000. Hun underviste italiensk hos oss mellom 2001 og 2004 og var så tilbake i Italia en periode der hun underviste engelsk og norsk og arbeidet innen reiseliv ved Gardasjøen. I 7 år var hun ansvarlig for Anker Hostel i Oslo og hun jobber ofte som Oslo-guide for italienske turister. Grazia leder også et eget prosjekt innen danseterapi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Fra september 2015 er hun igjen på plass som lærer hos Scuola d'italiano.

Iolanda di Sabatino

Iolanda di Sabatino

Iolanda, fra Pescara i Abruzzo, har studert språk og litteratur og har på toppen av det en Master i undervisning av italiensk til utlendinger. Hun har vært engelsk- og fransklærer i det som tilsvarer ungdomsskole og videregående skole, i Italia. I en årrekke underviste hun italiensk i en privat språkskole i Pescara, noe hun likte svært godt siden hun møtte mange og ble kjent med kulturer fra hele verden. Iolanda liker å være med familie og venner, spille piano, lese og reise. Hun har lært mye norsk siden hun kom til Norge og begynte å undervise for oss september 2017.

Lukas Vannini

Lukas Vannini

Lukas er fra Siena og har studert der til en bachelorgrad i kommunikasjon og medievitenskap, et studium oppfulgt av en mastergrad i Informatikk i Oslo. Han har undervist italiensk til utlendinger i fire år hos Scuola Leonardo da Vinci i Siena, der han også har fulgt kurs for italiensklærere. Da han kom til Norge i 2014 hadde han et kort vikariat som lærer hos oss, før han arbeidet i flere år hos Villa Paradiso focacceria. Nå underviser han italiensk på en videregående skole i Oslo og hos Scuola d’italiano i Bygdøy allé begynte han med egne klasser i januar 2019. Lukas liker å spille gitar og å synge, samt å lage mat, være sammen med venner og å lese.

Marco Fiore

Marco Fiore

Marco, fra Fondi, har studert ved universitetet La Sapienza i Latina. I Italia var han etter dette selger innen Telecom og Bygg/anlegg, samt kelner i flere restauranter. Han flyttet til Norge i 2014, først til Oslo og siden til Arendal, der kona kommer fra. I Arendal har han arbeidet i barnehage og på SFO, og gjennom dette og språkkurs, har han lært norsk godt. Marco begynte å undervise hos oss september 2018.

Maria-Elena Putz

Maria-Elena Putz

Maria-Elena, fra Venezia, har studert Kunsthistorie, Kulturledelse og Turisme ved Università di Bologna, Università Cattolica og Università Bocconi i Milano. Hun har i flere år jobbet med kommunikasjon og formidling ved museer i Rovereto og Bolzano. Maria-Elena snakker flytende tysk, engelsk og norsk og er veldig glad i kunst, design, film, teater og mat. Siden hun startet å undervise italiensk hos oss i januar 2020 har hun hatt som mål å formidle ikke bare det italienske språket, men også kulturen.

Mariella Vurro

Mariella Vurro

Mariella, fra Torino, har bodd i Norge siden 1996 og etter hvert har hun blitt nesten like kjent med Norge som med Italia. Hun har jobbet i mange år med mote og interiør og har en genuin interesse for kreativiteten og kunsten som moteverden kan skape. Etter videregående skole begynte hun å studere ved Universitetet i Torino, et studium hun har tatt opp igjen ved Universitetet i Oslo. Oppstart som lærer hos oss august 2019.

Michela Carboni

Michela Carboni

Michela, fra Sardinia, har studert psykologi på Universitetet i Cagliari. Hun flyttet til Ålesund i 2013 der hun underviste italiensk og i tillegg var turistguide og assistent i en barnehage. To år senere gikk turen videre til Bergen der hun begynte å undervise italiensk for oss i september 2016, samtidig som hun fortsatte arbeidet i en barnehage. I tillegg til italiensk snakker Michela engelsk og norsk og hun har alltid vært fascinert av fremmedspråk.

Paola Stoffel

Paola Stoffel

Paola ble født og oppvokst i den italienske delen av Sveits, i Alpene, med italiensk mor og sveitsisk far. Hun har studert kommunikasjon og journalistikk ved Zurich SAL på italiensk og tysk, og har jobbet i mange år innen kommersiell kommunikasjon som mediarådgiver i Sveits, ofte med og for italienske selskaper. Paola er opptatt av familie, undervisning, oversetting og musikk. I 2014 flyttet hun til Norge pga familien og i september 2016 begynte hun å underivse italiensk for oss.

Sabrina Sciacca

Sabrina Sciacca

Sabrina Sciacca kommer fra Sicilia og har bodd i Norge siden 2014. Hun har en bachelor i europeisk språk og kultur, har fulgt flere kurs i pedagogikk og har mange års erfaring med undervisning av både barn og voksne. I Oslo underviser hun spansk på flere skoler og hun har jobbet med barn som er tospråklige i italiensk og norsk. Sabrina er en kreativ og engasjerende lærer som tør å tenke utenfor boksen, og hun er også en profesjonell musiker. Oppstart hos oss august 2019.

Silvia Redaelli

Silvia Redaelli

Silvia er født, oppvokst og har bodd i Milano fram til 2014, da hun flyttet til Norge med familien. Hun er utdannet som fysiker ved Università degli Studi di Milano og har lang erfaring som lærer i matematikk og fysikk på videregående skole. Silvia trives med å undervise og jobbe med mennesker og i det siste har hun hatt mye glede av møtet med fremmede språk og kulturer. Sammen med mannen sin har hun blitt forelsket i Norge, og hun ønsker gjennom undervisningen hos Scuola d'italiano å spre italiensk språk og kultur her. Oppstart hos oss september 2019.

Silvia Stombelli

Silvia Stombelli

Silvia er oppvokst nær Milano. Hun har en mastergrad i jus fra Università Cattolica del Sacro Cuore og snakker flytende engelsk, fransk, og norsk. De siste elleve årene har hun jobbet som lærer og drevet med hjemmeundervisning.
Silvia er veldig glad i musikk, litteratur og reiser.
Hun flyttet til Trondheim i september 2017 og begynte å undervise hos oss høsten 2018.

Stefano Agnoletto

Stefano Agnoletto

Stefano, fra Milano, har to doktorgrader (PhD) - én fra Napoli og én fra Kingston University i London. I 2018 flyttet han til Oslo og han forsker nå ved Handelshøyskolen BI. Han har lenge undervist i den offentlige skolen i Italia og på kurs for voksne. I de siste tjue årene har han forsket og forelest innen økonomi, økonomisk og sosial historie og emigrasjonshistorie, både i Italia og i utlandet (Canada, USA, UK, Mexico, Spania, Polen, Russland, Norge). Han har utgitt en rik vitenskapelig produksjon, inkludert ni bøker og mange essays i internasjonale tidsskrifter, noe som du kan finne på hans Academia-side. Oppstart hos oss august 2019.

Valentina Capello-Hepsøe

Valentina Capello-Hepsøe

Valentina ble født i Ålesund og har norsk mor og italiensk far. Hun flyttet til Imperia som liten og har bodd der i 20 år. På videregående skole i Italia fulgte hun en 5-årig språklinje og hun har jobbet innen salg siden 2010. I 2014 flyttet hun tilbake til Ålesund og jobber nå som butikksjef i konfeksjonsbransjen. Valentina er tospråklig (italiensk og norsk morsmål) og snakker også engelsk, fransk og tysk. Hun har stor interesse for reise, mat og musikk. Oppstart hos oss september 2019.

Valentina Lindi

Valentina Lindi

Valentina, fra Viareggio ved kysten i Toscana, har studert moderne litteratur ved Università degli Studi di Milano. Hun underviste italiensk allerede som gymnasiast og har siden også vært italiensklærer i den offentlige, italienske skolen og hun har oversatt tekster til og fra italiensk. I tillegg har Valentina vært aktiv i flere internasjonale organisasjoner, og hun driver sitt eget selskap, LaLindi, der hun arrangerer bryllup og events i Italia, for nordmenn. Hun har bodd i London, Santiago de Compostela, St. Andrews, Barcelona og Amsterdam. I 2013 slo hun seg ned i Norge og august 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Valerio Rossetti

Valerio Rossetti

Valerio, fra Bari i Sør-Italia, har en master i Norsk språk og kultur fra Universitet i Milano og sluttstiller snart sin master nr. 2, i Norrøn Filologi, ved Universitet i Bergen. Han kom først til Norge i 2011, som utvekslingsstudent i Bardufoss og han har arbeidet ved Universitet i Bergen som transkriptør for dialektene fra Møre og Romsdal. Valerio er svært glad i språk og snakker engelsk og spansk i tillegg til italiensk og norsk. Han liker litteratur, både moderne skjønnlitteratur og middelalderlitteratur, og musikk. Oppstart som lærer hos oss februar 2021.