italia.no - Scuola d'italiano

Våre reiseledere

Marco C. (pappaperm)

Marco C. (pappaperm)

Marco Catizone, fra Roma, har ansvar for opplæring og videreutvikling av lærerne, I tillegg til at han underviser mange klasser selv. Han har undervist hos oss fra 2008, med et avbrudd mellom 2010 og 2013, da han underviste italiensk hos Dilit International House i Roma, der han også har tatt etterutdanning som instruktør for italiensklærere. Marco har erfaring fra fotografering og film og har arbeidet som webdesigner i Roma. På fritiden liker han å samle på gamle armbåndsur.
Marco er i Pappaperm fra 1/8 til 13/11-24: Første del av høstens kurs har han dermed vikar, og han er selv tilbake til de 4-5 siste kursdagene.

Federica Marcon

Federica Marcon

Federica, fra Val di Fassa i Dolomittene i Nord-Italia, har studert Tolking og Oversettelse i Trento. Hun fokuserte på engelsk og tysk i studiene, og studerte også norsk.
Reising og kontakt med andre kulturer er viktig for Federica - en periode bodde hun i Tyskland og i en ferie i Oslo i 2014 likte hun seg så godt at hun bestemte seg for å slå seg ned her. Fra 2016 til sommeren 2019 underviste hun mange italienskkurs på alle nivå, for oss i Oslo. Hun har nå flyttet tilbake til Italia og arrangerte vinteren 2020 sin første kombinerte språk- og opplevelsesreise til hjemstedet.

Gaia Dianora Gardini

Gaia Dianora Gardini

Gaia, fra Ravenna ved kysten i Emilia Romagna, har studert språk og litteratur (engelsk og norsk) ved Universitetet i Bologna og kom til Norge første gang som utvekslingstudent i 2009/2010 og flyttet tilbake hit i august 2012. I Italia underviste hun både italiensk for utlendendinger og engelsk for italienere (barn, studenter, voksne). I 2022 tok hun opp igjen studiene og hun er nå entusiastisk student i Bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet. Gaia er kjempeglad i bøker, mat, reise og alt som har med kultur å gjøre . Høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss og har i de siste årene vært ansvarlig for skolens bokhandel. Siden 2017 har Gaia også vært reiseleder og tatt med studenter til hjembyen sin i Italia.

Maria Gavina Manca

Maria Gavina Manca

Maria Gavina planlegger og gjennomfører våre språkturer hjem til Sardinia, både til Alghero og til La Maddalena, samt til Livorno i Toscana der familien hennes bor. Mina, som hun ofte kaller seg, underviste italienskkurs hos oss i Oslo fra 2010 til 2013 og har tidligere undervist italiensk ved Universtet i Hanoi, Vietnam og organisert italienskkurs ved Istituto Italiano di Cultura i Melbourne, Australia. Hun har studert undervisning av italiensk som fremmedspråk ved Università per Stranieri di Siena og Kommunikasjon og Media ved Università degli Studi di Sassari.