italia.no - Scuola d'italiano

Våre reiseledere

Marco Catizone

Marco Catizone

Marco, fra Roma, har ansvar for opplæring og videreutvikling av lærerne, I tillegg til at han underviser mange klasser selv. Han har undervist hos oss fra 2008, med et avbrudd mellom 2010 og 2013, da han underviste italiensk hos Dilit International House i Roma, der han også har tatt etterutdanning som instruktør for italiensklærere. Marco har erfaring fra fotografering og film og har arbeidet som webdesigner i Roma. På fritiden liker han å samle på gamle armbåndsur.

Federica Marcon

Federica Marcon

Federica, fra Val di Fassa i Dolomittene i Nord-Italia, har studert Tolking og Oversettelse i Trento. Hun fokuserte på engelsk og tysk i studiene, og studerte også norsk.
Reising og kontakt med andre kulturer er viktig for Federica - en periode bodde hun i Tyskland og i en ferie i Oslo i 2014 likte hun seg så godt at hun bestemte seg for å slå seg ned her. Fra 2016 til sommeren 2019 underviste hun mange italienskkurs på alle nivå, for oss i Oslo. Hun har nå flyttet tilbake til Italia og arrangerte vinteren 2020 sin første kombinerte språk- og opplevelsesreise til hjemstedet.

Gaia Dianora Gardini

Gaia Dianora Gardini

Gaia, fra Ravenna ved kysten i Emilia Romagna, har studert språk og litteratur (engelsk og norsk) ved Universitetet i Bologna og kom til Norge første gang som utvekslingstudent i 2009/2010 og flyttet tilbake hit i august 2012. I Italia underviste hun både italiensk for utlendendinger og engelsk for italienere (barn, studenter, voksne). I 2022 tok hun opp igjen studiene og hun er nå entusiastisk student i Bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet. Gaia er kjempeglad i bøker, mat, reise og alt som har med kultur å gjøre . Høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss og har i de siste årene vært ansvarlig for skolens bokhandel. Siden 2017 har Gaia også vært reiseleder og tatt med studenter til hjembyen sin i Italia.

Giulia Grassi

Giulia Grassi

Kulturhistoriker Giulia Grassi er ansvarlig for de kulturelle aktivitetene i det årvisse programmet To uker språk og kultur i Roma. Hun er født og oppvoskt i Roma og har hovedfag i litteratur og filosofi fra byens viktigste universitet, 'La Sapienza'. Når hun guider oss, gir hun oss nye perspektiv på byen og dens historie, både fordi det er 'hennes by', faglig og personlig, og fordi hun snakker på et klart og tydelig italiensk, alltid bevisst sitt publikum. Giulia er også ansvarlig for andre kulturelle aktiviteter ved Scuola d'italiano i Roma og hun driver nettstedet Alipes som er opptatt av hvordan kunst brukes i reklame.

Maria Gavina Manca

Maria Gavina Manca

Maria Gavina planlegger og gjennomfører våre språkturer hjem til Sardinia, både til Alghero og til La Maddalena, samt til Livorno i Toscana der familien hennes bor. Mina, som hun ofte kaller seg, underviste italienskkurs hos oss i Oslo fra 2010 til 2013 og har tidligere undervist italiensk ved Universtet i Hanoi, Vietnam og organisert italienskkurs ved Istituto Italiano di Cultura i Melbourne, Australia. Hun har studert undervisning av italiensk som fremmedspråk ved Università per Stranieri di Siena og Kommunikasjon og Media ved Università degli Studi di Sassari.