italia.no - Scuola d'italiano

Vinkurs

Vinkurs

Læreren på bildet under er ansvarlig for vinkursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo.

Vin er kultur i Italia og italienere er med rette stolte av sine viner. Det er få land som har så mange ulike druer og så lang vinhistorie som Italia. Våre vinkvelder søker å formidle denne kulturen og historien i en behagelig blanding av teori og praksis.

På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Alle (over 18) er velkomne på våre vinkurs, og du trenger ikke kunne italiensk siden Annika snakker norsk/svensk på kursene.

Vini d’autunno – høstens italienske viner, 21. oktober 2022 kl. 18

Velkommen til en høstlig smaking av deilige og interessante italienske viner!

Italia består av 20 regioner og alle er vinproduserende. Nordmenn er veldig begeistret for nord-italienske viner og vi begynner og avslutter vår vinreise i nord. Først en ny stjerne på den italienske vinhimmelen; Rosa Prosecco som ble lansert så sent som i 2020. Basert på ønsker fra tidligere vinkurs tar vi med både den uvanlige Piemonte-druen Timorasso og en nydelig Greco di Tufo fra den spennende regionen Campania, med mange stedegne druer med greske røtter. Så tar vi en tur ut i Middelhavet, først til vakre Sardinia og en stedegen drue derfra, den røde Cannonau med smak av solbær, fioler og krydder. Viner fra det vulkanske Etna-området på Sicilia er dyre, men deilige og vi prøver en fra et av de beste vinhusene: Benanti. Dette familievinhuset kan sine saker for de har produsert vin siden 1734! Vi avslutter med å bevege oss tilbake til det nordlige Italia med en deilig, rød Recioto fra Veneto. Den er nydelig sammen med blåmuggost som for eksempel Gorgonzola eller med mørk sjokolade, og vi skal smake litt av begge deler.

Liste over viner vi skal smake på:

  1. Casa Canevel Prosecco Rosé 2021 – Veneto
  2. Vietti Timorasso Derthona 2020 – Piemonte
  3. Villa Raiano Greco di Tufo 2021 – Campania
  4. Sella & Mosca Cannonau di Sardegna Riserva 2019 – Sardinia
  5. Benanti Etna Rosso 2019 – Sicilia
  6. Masi Angelorum Recioto Valpolicella Classico 2017 – Veneto

Benvenuti e salute!

PS: Vi tar forbehold for forandringer da viner kan bli utilgjengelige eller utsolgt på Vinmonopolet.

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

Vinkurs

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
VIN-B
21/10 2022
Fredag
2.5 skoletimer
18:00-20:00
kr 795
Høstens viner