italia.no - Scuola d'italiano

Vinkurs

Vinkurs

Læreren på bildet under er ansvarlig for vinkursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo.

Vin er kultur i Italia og italienere er med rette stolte av sine viner. Det er få land som har så mange ulike druer og så lang vinhistorie som Italia. Våre vinkvelder søker å formidle denne kulturen og historien i en behagelig blanding av teori og praksis.

På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Alle (over 18) er velkomne på våre vinkurs, og du trenger ikke kunne italiensk siden Annika snakker norsk/svensk på kursene.

Bestill eget vinkurs

Vini di Primavera – vårens italienske viner

Velkommen til en vårlig vinsmaking som samtidig er en vinreise fra nord til sør. Vi smaker og lærer om seks veldig forskjellige viner. Det blir flest lyse og lette viner som passer når det blir lysere og varmere i været, og så avslutter vi med to spennende røde som passer til grillsesongens oppstart.

Først ut er bobler fra Lombardia nær grensen til Sveits. Vi går videre til en deilig hvit fra Italias grønne hjerte, Umbria, en vinregion som ofte havner urettmessig i skyggen av Toscana. Rosévin blir stadig mer populært. I april har mange roséviner kommet i ny, frisk årgang 2021, vi prøver to av dem, fra midt- og sør-Italia. De to deilige rødvinene til slutt lages med litt uvanlige druer, Frappato og Gaglioppo.

Vi smaker på følgende viner (med forbehold om at Vinmopnopolet har dem i april):

  1. Zanni Otrepò Pavese, Lombardia (Pinot Nero)
  2. Antonelli Montefalco Grechetto 2020/2021, Umbria (Grechetto)
  3. Feudi di San Gregorio Roasura 2021, Campania (Aglianico)
  4. Conte Spagnoletti Zeuli Colombaio Bombino Nero 2021, Puglia (Bombino Nero)
  5. COS Frappato 2020, Sicilia (Frappato)
  6. Scala Cirò Rosso Classico, Calabria (Gaglioppo)

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

OBS: Klasseromskurs kan bli konverterte til nettkurs p.g.a. Korona, i.h.t. våre betingelser.

Vinkurs

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
VIN-A
29/4 2022
Fredag
2.5 skoletimer
18:00-20:00
kr 695
Vårens viner