italia.no - Scuola d'italiano

Vinkurs

Vinkurs

Læreren på bildet under er ansvarlig for vinkursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo.

Vin er kultur i Italia og italienere er med rette stolte av sine viner. Det er få land som har så mange ulike druer og så lang vinhistorie som Italia. Våre vinkvelder søker å formidle denne kulturen og historien i en behagelig blanding av teori og praksis.

På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Alle (over 18) er velkomne på våre vinkurs, og du trenger ikke kunne italiensk siden Annika snakker norsk/svensk på kursene.


Italias vulkanske vinverden, 18. oktober 2024 kl 18

Velkommen til en høstlig smaking av interessante, vulkanske viner! Italia består av 20 regioner og alle er vinproduserende. Italia har så mange som 550 stedegne druetyper!

Nordmenn er veldig glade i italienske rødviner og de topper salget av rødvin på Vinmonopolet. Det finnes faktisk nesten 7000 viner fra Italia på Vinmonopolets hyller eller som går å bestille til sin lokale butikk.

Denne oktober-kvelden skal vi smake 7 viner; bobler, hvitt og rødt! Vi skal bli kjent med litt mer uvanlige hvite druer som Durello, Garganega, Falanghina, Minella Bianca, Carricante, Cataratto og røde druer som heller ikke er blant de vanligste; Aglianico, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Corinto Nero.

Visste du at det finnes vulkansk jordsmonn også langt nord i Italia? Joda, vi begynner med en musserende Lessini Durello og fortsetter med en vulkansk og spennende Soave!

Vi reiser så sørover i det italienske vinlandskapet, til Campania og vulkanen Vesuv som la byene Pompeii og Harculaneum under lava og aske i år 79 etter Kristus. Vi blir kjent med den deilige og fruktige Falanghina-druen fra denne regionen.

Så tar vi turen til vakre Sicilia og smaker en nydelig hvit vin laget av 3 druer fra Etnas fjellsider fra et økologisk vinhus. Etna er den største aktive vulkanen i Europa. Kun 5% av Sicilias viner er Etna DOC-viner. De er noen av øyas beste og mest kostbare viner.

Deretter går turen tilbake til fastlandet og vulkanen Monte Vulture i regionen Basilicata og vi smaker vin av den gresk-ættede druen Aglianico.

Vi avslutter vår vintur med tema fra aske til flaske med en rødvin fra en av de vakre, vulkanske eoliske øyene. Corinto Nero er en antikk drue som kom sjøveien fra Hellas.

Benvenuto e salute!

Liste over viner vi skal smake på:

  1. Sussurranti Durello Lessini (bobler, Veneto): Vinmonopolet sin beskrivelse
  2. Prà Staforte Soave Classico (hvit, Veneto): Vinmonopolet sin beskrivelse
  3. Janare Falanghina del Sannio (hvit, Campania): Vinmonopolet sin beskrivelse
  4. Terra Costantino Etna Bianco (hvit, Sicilia): Vinmonopolet sin beskrivelse
  5. Paternoster Synthesi Aglianico del Vulture (rød, Basilicata): Vinmonopolet sin beskrivelse
  6. Dea Vulcano Etna Rosso (rød, Sicilia): Vinmonopolet sin beskrivelse
  7. Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero (rød, Sicilia): Vinmonopolet sin beskrivelse

PS: Vi tar forbehold for forandringer da viner kan bli utilgjengelige eller utsolgt på Vinmonopolet.

Bestill eget vinkurs

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

Vinkurs

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
VIN-B
18/10 2024
Fredag
2.5 skoletimer
18:00-20:00
kr 795
Vulkanske viner