italia.no - Scuola d'italiano

Vinkurs

Vinkurs

Læreren på bildet under er ansvarlig for vinkursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo.

Vin er kultur i Italia og italienere er med rette stolte av sine viner. Det er få land som har så mange ulike druer og så lang vinhistorie som Italia. Våre vinkvelder søker å formidle denne kulturen og historien i en behagelig blanding av teori og praksis.

På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Alle (over 18) er velkomne på våre vinkurs, og du trenger ikke kunne italiensk siden Annika snakker norsk/svensk på kursene.

Vårens viner fra sentral-Italia, 21. april 2023 kl 18

Italia består av 20 regioner og alle er vinproduserende. Nordmenn kjøper oftest viner fra helt i nord og helt i sør og glemmer litt vinene fra regionene midt i landet. Det er synd, for også her lages det en masse deilige og interessante viner, ofte med stedegne druer. En av regionene der, Umbria, blir ofte omtalt som «Il cuore verde d'Italia» - Italias grønne hjerte! Vi skal også innom Abruzzo ved Adriaterhavet, Lazio, der Roma ligger, kjent for sitt vulkanske jordsmonn, Toscana som er et populært turistmål, Molise som er det nest minste vinområde etter Aosta, samt Marche med sine vakre kuperte vinmarker.

Denne vårkvelden skal vi smake noen viner av druer mange sikkert har smakt før og noen litt mer uvanlige. Vi blir kjent med Pecorino (ja, det er navnet på både en drue og en ost!), Passerina, Montepulciano, Sangiovese, Aglianico, Lacrima og Sagrantino! Vi smaker et par hvitviner, en deilig, vårlig rosé og flere spennende røde, totalt hele 7 viner blir det denne kvelden. Det vil også bli servert brød og parmesan.

Velkommen til å bli bedre kjent med noen av de mer ukjente vinregionene og vinene!

Liste over viner vi skal smake på:
(Vi har i siste liten måttet bytte ut noen av disse vinene med andre, gode viner, pga leveranseproblemer.)

  1. Talamonti Trabocchetto Pecorino 2021 (Abruzzo) – Vinmonopolet sin beskrivelse
  2. Abbia Nòva Senza Vandalismi Passerina del Frusinate 2020 (Lazio) – Vinmonopolet sin beskrivelse
  3. Masciarelli Colline Teatine Rosato (Abruzzo) – Vinmonopolet sin beskrivelse
  4. Poggio Argentiera Morellino di Scansano (Toscana) – Vinmonopolet sin beskrivelse
  5. Tombacco Biferno Rosso Riserva (Molise) – Vinmonopolet sin beskrivelse
  6. Mezzanotte Lacrima di Morro d’Alba 2021 (Marche) – Vinmonopolet sin beskrivelse
  7. Briziarelli Sagrantino Montefalco 2016 (Umbria) – Vinmonopolet sin beskrivelse

Benvenuti e salute!

PS: Vi tar forbehold for forandringer da viner kan bli utilgjengelige eller utsolgt på Vinmonopolet.

Bestill eget vinkurs


OBS: Kurset 21/4 er nå fullbooket. Kontakt oss hvis du ønsker å bli satt på venteliste.

Kommende kurs

Ingen kommende kurs