italia.no - Scuola d'italiano

Vinkurs

Vinkurs

Læreren på bildet er ansvarlig for vinkursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo.

Vin er kultur i Italia og italienere er med rette stolte av sine viner. Det er få land som har så mange ulike druer og så lang vinhistorie som Italia. Våre vinkvelder søker å formidle denne kulturen og historien i en behagelig blanding av teori og praksis.

På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Alle (over 18) er velkomne på våre vinkurs, og du trenger ikke kunne italiensk siden Annika snakker norsk/svensk på kursene.

Bestill eget vinkurs

Vulkanske viner – fra aske til flaske

Endelig kan vi ønske velkommen til en spennende vinsmaking igjen! Alle Italias 20 regioner produserer deilig vin og noen av de aller mest interessante kommer fra vulkanske områder. Denne fredagen prøver vi 6 viner fra det sørlige Italia, der det har blitt dyrket druer i flere tusen år.

Vi lærer om både hvite og røde viner fra vinmarker ved Vesuv nær Napoli-bukten, Etna på Sicilia og noen veldig sjeldne viner fra de spektakulære eoliske øyer nord for Sicilia, som står på UNESCOS verdensarvliste. En av disse øyene heter til og med Vulcano! En annen er Stromboli og ble kjent gjennom filmen med samme navn av Roberto Rossellini med Ingrid Bergman i hovedrollen.

Vinrankene har vokst i vakre, dramatiske omgivelser med mye sol, varme og en frisk vind fra havet. Jordsmonnet gir gode vekstforhold og er mineralrikt, noe som kjennes på smaken. Men, vinrankene har samtidig tøffe kår med veldig mye vind og høye temperaturer.

I vulkanske områder finner man også veldig gamle vinstokker som gir lav avkastning og har druer med mindre væske og mer tørrstoff. Slike gamle planter gir færre druer pr. plante, men vinen blir desto mer konsentrert, kompleks og spennende. Ofte har disse vinene en mineralsk og lett saltstenkt karakter. Bli med og smak disse spennende vinene laget på særegne druer som for eksempel Corinto Nero - Benvenuti!

Vi skal smake på følgende viner:

  1. Janare Falanghina del Sannio
  2. Feudi di San Gregorio Taurasi 2015
  3. Benanti Etna Bianco 2019
  4. Dea Vulcano Etna Rosso 2019
  5. Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2020
  6. Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero 2018

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

OBS: Klasseromskurs kan bli konverterte til nettkurs p.g.a. Korona, i.h.t. våre betingelser.

Vinkurs

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
VIN-C
22/10 2021
Fredag
2.5 skoletimer
18:00-20:00
kr 695
Vulkanske viner
Fullt