italia.no - Scuola d'italiano

Vinkurs

Vinkurs

Læreren på bildet er ansvarlig for vinkursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Annika Groven, fra sør i Sverige, er oppvokst i en familie som jobber med mat og vin. Annika har fulgt en rekke italienskkurs hos Scuola d'italiano i Bygdøy allé i Oslo.

Vin er kultur i Italia og italienere er med rette stolte av sine viner. Det er få land som har så mange ulike druer og så lang vinhistorie som Italia. Våre vinkvelder søker å formidle denne kulturen og historien i en behagelig blanding av teori og praksis.

På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Bestill eget vinkurs

Vini di Primavera – vårens italienske viner

Velkommen til en vårlig vinsmaking med viner som er lyse og lette og hilser våren! Vi håper vi alle kan reise til Italia i 2021, vi har savnet det sårt i det triste året 2020. Denne fredags-kvelden smaker vi seks spennende italienske viner. På det norske markedet øker musserende, hvitt og rosé mest og vi gjør oss kjent med 2 Prosecco, 2 hvite og 2 rosé-viner.

Nordmenn elsker Prosecco. Italienske bobler selger nesten 3 millioner liter om året på Vinmonopolet og har økt 25% i salg fra 2019 til 2020. Denne kvelden har vi gleden av å smake på en verdens-nyhet; Rosa Prosecco! Mens det alltid har vært rosa champagne og cremant å få, ble det først i 2020 lov å produsere Rosa Prosecco og på Polet ble de lansert i siste kvartal 2020.

Vi smaker også 2 hvite viner av druer vi kanskje ikke kommer borti så ofte. Rosé-vin blir stadig mer populært, har økt 75% fra 2019 til 2020 og har solgt over 4 millioner liter på Vinmonopolet de siste 12 månedene! Smakingen avsluttes med 2 spennende rosé-viner også laget av spennende og uvanlige druer. Det sies at italienske viner skriker etter mat, så vi diskuterer også hva som passer til av både italiensk og norsk mat.

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

OBS: Klasseromskurs kan bli konverterte til nettkurs p.g.a. Korona, i.h.t. våre betingelser.

Vinkurs

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
VIN-B
4/6 2021
Fredag
2.5 skoletimer
18:00-20:00
kr 695
Vini di Primavera