Åpent hus lørdag 3. juni 2017, fra kl 11:30 til 17

Åpent Hus 3/6 2017

Bli kjent med Scuola d'italiano! Alle er velkomne - Gratis og drop-in

Dette arrangementet er gjennomført.


Velkommen til Åpent hus 2017 i Bygdøy allé 68. Som før har vi et rikt program for deg som er mer enn gjennomsnittlig interessert i Italia og det italienske.

Hvis du ikke har vært hos oss før, så kom innom og bli kjent med oss. Har du gått på kurs tidligere eller går på kurs nå, er dette en flott mulighet til å bli bedre kjent med andre som er interesserte i Italia, møte oss som jobber på skolen og ikke minst til å vise fram 'skolen din' til familie og venner som du tar med deg. Skolen har egne stands med presentasjon av kurs og reiser, og du kan i tillegg møte en rekke andre med tilbud til deg som liker Italia.

Facebook-sidene våre kan du se noen av de som kommer på Åpent hus - gjerne del arrangementet med dine Facebook-venner.

Du kan lese om tidligere Åpent hus hos oss her:
Åpent hus 4. juni 2016
Åpent hus 18. september 2015
25-års jubileum 22. november 2014

Dagens program

Les om programpostene under tabellen.

TidspunktAktivitet
11.30Dørene åpnes
11.30-13.00Kurs med Piero Catizone for studenter Trinn 2 → Modning 3
12.00-12.50Racconti dal Salento (på italiensk) - Giulia Morganti fra Hit the road
12.30-12.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
13.00-13.50Alla scoperta dell’Emilia-Romagna (på italiensk) - Gaia Dianora Gardini
13.30-13.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
14.00-15.30Kurs med Piero Catizone for studenter Trinn 7 → Trinn 9
14.30-14.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
15.30-16.30Kurs om italienske olivenoljer, med smaking (på norsk) - Carlo Morina Hjelkrem fra Barcho AS
15.30-15.55Lynkurs i italiensk for nybegynnere
16.30-16.50Loddtrekning – vinn fine, italienske premier!
17.00Vi avslutter

Programinnslag

Salento Giulia MorgantiGiulia Morganti, fra reisearrangøren Hit the road, viser fram og forteller oss om solrike Salento på Italias hæl. Vi lærer om historien, som involverer grekere, bysantinere, arabere og tyrkere. Videre forteller hun om det lokale språket, håndtverkstradisjoner og kulinariske spesialiteter og vi får se og høre musikk og danser fra området. Giulia har studert språk og litteratur og oversettelse av litterære tekster.

Mosaikk Gaia Dianora GardiniGaia Dianora Gardini underviser italiensk hos Scuola d'italiano og har studert engelsk og norsk språk og litteratur i Bologna og Oslo. Hun gir oss en introduksjon til regionen Emilia-Romagna, som fra kjente byer som Ravenna og Rimini på østkysten strekker seg langt inn i Italia, mellom Marche, Toscana og Liguria i sør og Lombardia og Veneto i Nord. Vi hører om kulturen, landskapet, tradisjonene og ikke minst om mat og vin, som ligger Gaia sitt hjerte nært. Hun kommer fra Ravenna og forteller oss en god del om denne byen, også fordi hun arrangerer en språk- og kultur-reise dit i oktober.

Carlo på Jacob's Carlo Hjelkrem


Carlo Morina Hjelkrem, som er halvt italiensk og halvt norsk, driver Barcho AS, importør av olivenoljer, balsamico, pasta, ris, pesto, sauser, sopp, tomater mm, hovedsakelig fra små håndverksprodusenter i Italia. I et kort kurs lærer han oss noen av hemmelighetene bak olivenolje og balsamico som sentral del av italiensk gastronomi, og gjør oss bedre i stand til å bruke olje og velge olje til egen matlaging. Det bli teori, smaksteknikk og vi prøver ulike olivenoljer på lette italienske retter.


Dagens stands

Logo Hit The Road Eleonora LonghinEleonora Longhin, fra Hit the road, som tilbyr reiser til Italia, utenom allfarvei: Sykkelferie, Kunst/kultur, Dykking, Festilvaler, Mat/vin, Skiferier, Fjellturer og Teambuilding for grupper.

Logo Vineria Ventidue Logo Bella Toscana Daniel Andersson


Daniel Andersson representerer både Bella Toscana, med ferieboliger, events og bryllup i Italia, og Vineria Ventidue AS, som starter vinbar og resturant i Gimleveien 22 i løpet av mai.

Barcho Carlo HjelkremCarlo Morina Hjelkrem representerer Barcho AS, med salg av italienske olivenoljer, eddiker, pastasauser og andre delikatesser.

Villa Import Villa ImportVilla Import er importør og distributør av italienske matvarer: Ost, salumi, olje, grønnsaker, sauser, pasta, kaffe mm.