Seminarer om mat og vin

Diana Di Giampaolo
Diana Di Giampaolo


I høst skal vår lærer Diana, på bildet, holde mat- og vinseminarer, der hun tar for seg tre forskjellige temaer.

For hvert av de tre temaene har vi ett seminar på norsk i Trondheim, med smaking, og ett online i Zoom, der Diana snakker italiensk.

Høstsmaker

Høstsmaker

I Italia er høsten en årstid rik på farge, lukt og smak. Da foretas viktig arbeid som høsting av druer for vin og olivener for olje. På dette seminaret skal vi se på råvarer som er typiske for høsten: Sopp, gresskar, artisjokker, kastanjer, granatepler... samt hvordan disse anvendes i tradisjonelle matretter. Så skal vi snakke om innhøstingen av druer, en gammel tradisjon der det nå brukes moderne metoder.

Til slutt skal vi smake på en rekke produkter fra en typisk "høstmeny" (gjelder ikke Nettkurs).

Italiensk hvitvin

Italiensk hvitvin

Italiensk vin er anerkjent over hele verden for sine unike smaker og lukter, som gjenspeiler området den er dyrket. På dette seminaret skal vi "besøke" sentrale vinområder, se på hva som karakteriserer det enkelte området og smake på 4 hvite viner fra hvert sitt område (vinsmaking gjelder ikke Nettkurs).

Til slutt skal vi lære noen grunnleggende regler for hvordan man kan kombinere mat og vin, for best mulig å få fram smaken i den enkelte retten.

Alle til bords: Det er Jul!

Alle til bords: Det er Jul!

Hvordan feirer man Julen i Italia? Hvilke tradisjoner har man for julemat i de forskjellige regionene? På dette seminaret skal vi få svar på disse og andre spørsmål: Vi skal se på forskjellene mellom menyen på Julaften og på 1. Juledag og vi skal sammenligne de to mest likte og utbredte julekakene: Pandoro og Panettone.

Vi skal smake på en del typiske juleretter (gjelder ikke Nettkurs), og til slutt kommer vi ikke utenom å spille det tradisjonsrike 'tombola'!

Seminarer i Trondheim (To Tårn, ved Nidarosdomen)

Disse kursene passer for alle. Diana skal snakke på norsk. Det blir mat- eller vinsmaking.

KursDatoTidTemaLærerNivåPrisPåmelding
MVS-QJ19/1017.00-19.30HøstsmakerDiana D.Allekr 450Gjennomført
MVS-QK16/1118.00-20.00Italiensk hvitvinDiana D.Allekr 590Meld meg på
MVS-QL04/1217.00-19.30Det er Jul!Diana D.Allekr 450Meld meg på

Seminarer Nettkurs

Disse kursene passer for deg som har fullført vårt Trinn 9 eller har tilsvarende kunnskaper. Diana skal snakke på italiensk.
Se alle våre Nettkurs her »

KursDatoTidTemaLærerNivåPrisPåmelding
MVS-ZB13/1118.00-19.00Italiensk hvitvinDiana D.Trinn 9 →kr 200Meld meg på
MVS-ZC07/1217.00-18.00Det er Jul!Diana D.Trinn 9 →kr 200Meld meg på