Verona

Verona Vis kart »

Byen

Verona har ca 250.000 innbyggere og ligger i regionen Veneto, 70 minutter med bil vest for Venezia, 90 minutter øst for Milano og i 25 minutters avstand til Gardasjøen. I Norge husker vi kanskje Verona for det romerske amfiteateret med de fantastiske oppsetningene av operaer som Aida, og for Julie sin balkong som Romeo synger opp til i Shakespeare-stykket. Verona er mye mer og står på Unesco sin verdensarvliste, noe man forstår når man beundrer monumenter og bygg fra byens over 2000 år lange historie: fra Romertid og middelalder og periodene under familien Della Scala, under Venezia og under Østerrisk dominans.

Hvordan reise fra Norge til Verona?

Den letteste måten å komme seg til Verona er med Norwegian, som flyr direkte fra Gardermoen mesteparten av året. Ellers kan man f.eks. fly med Lufthansa via München eller Frankfurt.

Skolen

Skolen vi samarbeider med i Verona heter "L'italiano con noi" - den ligger midt i byen, 10 minutters gange fra arenaen og tilsvarende fra togstasjonen. Klasserommene er store og lyse og de to lederne er erfarne, har et lidenskaplig forhold til undervisningen, samtidig som de har det teoretiske på plass (de har begge doktorgrader).

Bestill nå

Kursene

Verona

I klasseromskursene er det små grupper: 3-8 elever. Én skoletime varer i 45 minutter. Kursene starter hver mandag.

I tillegg er det muligheter for tandemkurs (for 2 personer) og private timer.

Språkkursene kan kombineres med en rekke andre aktiviteter.

Liker du Opera er Verona byen for deg - les her om muligheten til å kombinere språkkurs med Opera på Arenaen i Verona.

Priser kurs i 2019

StandardkursTimerPris
1 uke 20 € 220
2 uker 40 € 380
3 uker 60 € 500
4 uker 80 € 610
8 uker 160 € 1.100
12 uker 240 € 1.560
"Kombinert kurs"TimerPris
1 uke 20 (+6 priv. t.) € 390
2 uker 40 (+12 priv. t.) € 715
3 uker 60 (+18 priv. t.) € 1.000
4 uker 80 (+24 priv. t.) € 1.280
8 uker 160 (+48 priv. t.) € 2.440
Tandemkurs (2 personer)TimerPris pr person
1 uke 10 € 200
2 uker 20 € 350
3 uker 30 € 460
4 uker 40 € 560

Prisen for en privat time er € 35. Pakke på 10 timer koster € 340. Pakke på 40 timer koster € 1.340.

Det kommer € 50 i årlig påmeldingsavgift i tillegg til alle prisene.

Bestill nå

Innkvartering

Vi tilbyr følgende overnattingsmuligheter – du får tilsendt adresse og kontaktinformasjon for bostedet ca 10 dager før kursstart. I tillegg kan vi være behjelpelige med å bestille rom på hotell.

Bestill nå

Dette sier våre kursdeltakere

"Italiareisen var en kjempe suksess! Verona som by var veldig passende for med da jeg søkte en sjarmerende italiensk by, som ikke var for stor, men ikke for liten.
Viale Venezia, Stedet jeg bodde på, var veldig greit. Vi hadde fri tilgang til sykkel, noe som kom veldig godt med da sentrum var 20-30 min unna til fots, og det bodde også flere studenter i leilighetene der, noe som var veldig fint. På den måten fikk jeg bo sammen med to hyggelige jenter, en fra England og en fra Italia. Det var veldig hjelpsomt språk-messig, men også sosialt sett. Generelt var leiligheten i god stand og rommet jeg hadde var passe stort. Personale var hyggelige, men til tider kunne de ha vært mer hjelpsomme.
Kurset var også en veldig fin opplevelse. På skolen jobbet det erfarne, profesjonelle og dedikerte lærere, som både var flinke på å se behovene til de enkelte og å gjøre undervisningen til spennende og lærerik. Til tross for en liten klasse, var miljøet bestandig godt og vi ble godt kjent alle sammen, inkludert læreren. Allikevel er det en ting jeg vil bemerke og det er at unge som reiser dit på egenhånd, slik som meg, burde være forberedt på å ikke nødvendigvis å møte jevnaldrende via skolen. Dette gjorde det i starten litt vanskelig for meg å danne bekjentskap på fritiden da jeg ikke kjente noen andre i byen fra før. For meg ordnet det seg ved at jeg ble godt kjent med de jeg bodde med, men det er jo ingen selvfølge. Det skal også sies at antallet studenter naturligvis varierer avhengig av sesongen, men det kan være greit å være forberedt.
Jeg gjennomførte også eksamen CILS i Bologna. Det var utrolig spennende å jobbe mot den eksamen. Spesielt spennende ble det med privatundervisningen jeg hadde fem ettermiddager i uken de 4 siste ukene i tillegg til den vanlige undervisningen på dagtid. Før jeg dro hadde jeg studert italiensk i tre år på videregående. Dermed lærte jeg masse og utviklet språket mitt på en helt ny måte.
I det store og det hele vil jeg absolutt anbefale både byen som reisemål, skolen som lærerik og veldig bra, samt Viale Venezia som passende for lengre og kortere opphold."

- Jente 20 år, gikk 12 uker på kurs og avla CILS-eksamen desember 2015

Bestill nå