Workshops - språklige temakurs på alle nivå

Workshops

I anledning av vårt årlige Italienske språkbad (en uke med et variert utvalg av aktiviteter for deg som er interessert i Italia og italiensk), skal vi holde flere workshops fra 29 til 31/5.

De fleste språkkurs bygger kunnskap gradvis, i en gjennomtenkt rekkefølge og det gjør kursene på vår timeplan også. Disse kursene er forskjellige i den forstand at de plukker ut enkeltstående, viktige tema, og gir deg muligheten til å fordype deg kort i dette og bruke kunnskapen i praktiske øvelser.

Kursene er både for deg som følger et av våre ukentlige kurs, for tidligere studenter hos oss og for deg som vil prøve våre kurs for første gang. Følger du våre standardkurs vil disse kursene hjelpe deg til å lære fortere.

Kursene er listet under etter tema - merk målgruppene vi har antydet - hvis et kurs har "Trinn 2 →" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 2, inklusive deg som siden har gått videre med ett, to eller mange flere kurs.

Sted: Bygdøy allé 68.

Kun 13 plasser per kurs! Er kurset du foretrekker fullt, kontakt oss for å bli satt på venteliste.

Workshops

Alle kurs varer i 3 timer unntatt kurs WOR-C, som varer i 2 timer.

KursDatoTidTemaLærerNivåPrisPåmelding
WOR-B21/0511.00-13.30PreposisjonerFederica M.Trinn 2 → Modning 3kr 400Gjennomført
WOR-C21/0517.00-18.30Il condizionaleSimona F.Trinn 5 →kr 300Gjennomført
WOR-D21/0517.00-19.30PreposisjonerFederica M.Trinn 2 → Modning 3kr 400Gjennomført
WOR-E23/0517.00-19.30PronomenerMaria-Christina M.Trinn 4 →kr 400Gjennomført
WOR-F23/0517.00-19.30Italiano in praticaGaia Dianora G.Trinn 2 → Modning 3kr 400Gjennomført

Drilling av verbbøyning (Målgruppe: Trinn 2 → Modning 3)

Verbet er som skjelettet i kroppen – det holder strukturen på setningen: Kan du bøye verbet riktig, er du kommet langt! I dette kurset repeterer du bøyning av de mest brukte ureglemessige verb, hovedformene -ARE, -ERE, -IRE, med variasjoner, refleksive verb samt andre litt spesielle verbgrupper. Istedet for å være hjemme og pugge dette alene gjør du det i klassen på en morsom og variert måte som hjelper deg å automatisere de grunnleggende formene. Det blir lagt stor vekt på å finne riktig bøyning til riktig person/subjekt (f. eks. å ikke blande «noi» og «voi», samt bruken av 3. person som høflig tiltale).

Kurs: WOR-A

Automatisér bruken av preposisjoner (Målgruppe: Trinn 2 → Modning 3)

Automatisér bruken av preposisjoner. Preposisjoner er noe av det mest instinktive ved et språk, ved at man må 'føle' og 'høre' hva som er riktig preposisjon i en gitt setning - man kan ikke resonnere seg til det. Bli med oss på å terpe preposisjoner, slik at du opplever at dette "kjennes riktig". Slutt å gjøre de typiske feilene man gjør på grunn av påvirkningen fra norsk eller andre språk, og få mer flyt i språket ditt.

Kurs: WOR-B, WOR-D

Il condizionale (Målgruppe: Trinn 5 →)

Il condizionale ha due tempi: semplice, il presente, e composto, il passato. Ha molti usi: è spesso usato come forma di cortesia, nelle richieste, per esprimere un desiderio o per dare un consiglio.

Il workshop permette di ripetere le forme (regolari e irregolari) e di esercitarsi nei suoi usi.

Kurs: WOR-C

Pronomener/"Italienske småord" (Målgruppe: Trinn 4 →)

På italiensk finnes det en rekke "småord", gjerne bare to-tre bokstaver midt inni en lang setning. Italienerne bruker dem flittig og de er ofte greie å forstå, men mange ganger kan det være en utfording å få med seg hvilken rolle og betydning ord som "ci", "ne", "gliene" og andre har. Ikke minst kan det være vanskelig å bruke dem korrekt selv. Denne lørdagen skal vi få mer orden på disse ordene.
Lær litt om italienske småord med denne videoen.

Kurs: WOR-E

Italiano in pratica (Målgruppe: Trinn 2 → Modning 3)

- På hotellet: Spørre (eller klage til) hotellbetjeningen
- I baren/restauranten: Bestille, betale (sende maten tilbake til kjøkkenet)
- Spørre etter og gi veibeskrivelser
- I klesbutikken

Kurs: WOR-F

Italiano per il lavoro e gli affari (Målgruppe: Trinn 7 →)

Italiano per il lavoro e gli affari

Muoversi nel mondo del lavoro e degli affari presuppone una conoscenza linguistica, ma anche culturale. In queste tre ore si affronteranno alcuni aspetti teorici e pratici per ampliare il vocabolario dell'italiano che si usa in un ambiente formale: richiesta d'informazioni, risposta alla richiesta d'informazioni, sollecito (di pagamento, di una risposta, ecc.), reclamo.

Kurs: WOR-G