italia.no - Scuola d'italiano

Dante i Ravenna - Gjennomført

Dante i Ravenna

Læreren på bildet under er ansvarlig for kursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

1) Seminar: I Dante Alighieris fotspor fra Firenze til Ravenna, på leting etter politikeren og poeten

Hvem var Dante? Hvorfor anses han som skaperen av det italienske språk? Hvorfor blir hans Guddommelige komedie ansett som et av de viktigste verkene i verdenslitteraturen? Hvorfor er han gravlagt i Ravenna?

Vi blir bedre kjent med soldaten, politikeren, poeten, den Gudommelige Komedien, Dante's inflytelse på språket samt med mysterier knyttet til skjelettet til Dante i århundrene etter hans død.

Dante sin tilknytning til Ravenna er en viktig del av byens kulturelle identitet og både Gaia og innbyggerne generelt legger ikke skjul på at dette er en kilde til stolthet.

Pris: kr 300

Dato og tid: 5/4, 17:00-18:35

2) Presentasjon av Gaias reise til Ravenna

Kort etter seminaret om Dante fortsetter Gaia med en presentasjon av reisen hun organiserer til Ravenna i juni, der det blant mye annet blir besøk til Dantes gravsted. Denne presentasjonen er ment både for deg som er nysgjerrig på Ravenna og/eller Gaia sin reise dit, og for deg som allerede er påmeldt og som ønsker praktisk informajon og å møte andre som skal på samme reise. Du kan delta både på seminaret om Dante og på denne presentasjonen, eller på bare én av de to.

Pris: Gratis

Dato og tid: 5/4, 18:45-19:30