italia.no - Scuola d'italiano

Cesilie Tanderø presenterer sin bokserie "LE DONNE - kvinnene og byen"

Le donne bokserie

25. oktober kl 19 skal Cesilie Tanderø presentere sin bokserie «LE DONNE – kvinnene og byen». Presentasjonen er gratis, men påmelding er obligatorisk.

Cesilie er forfatter og driver Salsa forlag. Hun har tidligere bl.a. vært frilance journalist og konsulent i forlags- og filmbransjen. I flere år har hun også fulgt italienskkursene våre i Bygdøy allé.

«LE DONNE – kvinnene og byen» er en reisefortelling i tre deler, fra Venezia, Roma og Sicilia. Cesilie Tanderø har gjort seg kjent med øya og de to byene ved å løfte frem omtrent tretti kvinner hvert sted – kvinner som bor der eller har bodd der i tidligere tider. I Venezia skriver hun om byens eneste dronning, om lille Oberta barnehjemsbarn – og om hotellvertinnen som driver et lite luksushotell i kirken der Vivaldi drev sang- og musikkundevisning for barnehjemsbarn. I Roma: forfatteren Dacia Maraini, en skopusser og en mamma som leter etter den beste skolen for barnet sitt. På Sicilia: mafiafotografen Letizia Bataglia, Enza som dyrker vindruer ved Messinastredet – og Marilia som driver bokhandel og holder på å bygge opp et litterært samarbeid med hele Middelhavsområdet, fra Ortygia sør på øya.

Gjennom det kvinnene forteller blir vi kjent med byene og øya på en annerledes måte.

Det sies at snille piker kommer til himmelen – men at vi andre kan komme så langt som bare det! Og hvor er det? Cesilie fant stedet – og forteller om det og om reisene som ble til bøker om Venezia, Roma og Sicilia – og litt mer.


Læreren på bildet under er ansvarlig for kursene. Klikk på bildet for mer informasjon.

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

Presentasjon

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
PRES-B
25/10 2023
Onsdag
1 skoletime
19:00-20:00
Gratis
"Le donne" bokserie