italia.no - Scuola d'italiano

Seminarer om mat og vin

Diana Di Giampaolo

I høst skal vår lærer Diana, på bildet, holde mat- og vinseminarer, der hun tar for seg tre forskjellige temaer.

For hvert av de tre temaene hadde vi planlagt ett seminar online i Zoom, der Diana snakker italiensk og ett på norsk i Trondheim. Sistnevnte har vi måttet avlyse grunnet Korona, men det er fortsatt mulig å delta på online seminar!

Høstsmaker

Høstsmaker

I Italia er høsten en årstid rik på farge, lukt og smak. Da foretas viktig arbeid som høsting av druer for vin og olivener for olje. På dette seminaret skal vi se på råvarer som er typiske for høsten: Sopp, gresskar, artisjokker, kastanjer, granatepler... samt hvordan disse anvendes i tradisjonelle matretter. Så skal vi snakke om innhøstingen av druer, en gammel tradisjon der det nå brukes moderne metoder.

Til slutt skal vi smake på en rekke produkter fra en typisk "høstmeny" (gjelder ikke Nettkurs).

Italiensk hvitvin

Italiensk hvitvin

Italiensk vin er anerkjent over hele verden for sine unike smaker og lukter, som gjenspeiler området den er dyrket. På dette seminaret skal vi "besøke" sentrale vinområder, se på hva som karakteriserer det enkelte området og smake på 4 hvite viner fra hvert sitt område (vinsmaking gjelder ikke Nettkurs).

Til slutt skal vi lære noen grunnleggende regler for hvordan man kan kombinere mat og vin, for best mulig å få fram smaken i den enkelte retten.

Alle til bords: Det er Jul!

Alle til bords: Det er Jul!

Hvordan feirer man Julen i Italia? Hvilke tradisjoner har man for julemat i de forskjellige regionene? På dette seminaret skal vi få svar på disse og andre spørsmål: Vi skal se på forskjellene mellom menyen på Julaften og på 1. Juledag og vi skal sammenligne de to mest likte og utbredte julekakene: Pandoro og Panettone.

Vi skal smake på en del typiske juleretter (gjelder ikke Nettkurs), og til slutt kommer vi ikke utenom å spille det tradisjonsrike 'tombola'!

Vis alle
Vis bare nettkurs
Ikke vis nettkurs

Kommende kurs

Totalt 1 kurs

Seminar om mat og vin, høyt nivå

Kurs
Sted
Dato(er)
Varighet
Tid
Lærer
Pris
Nivå/Tema
Påmelding
MVS-ZC
7/12 2020
Mandag
1 skoletime
17:00-18:00
kr 200
T9 →
Det er Jul!