Lærere - Allora

Ada Faroppa

Ada Faroppa

Ada kommer fra Torino. Hun har hovedfag i tysk og engelsk språk og litteratur, samt spesialisering i Italiensk for fremmedspråklige ved Universitetet i Torino. Ada har undervist i italiensk som fremmedspråk siden 1997 (i Sverige) og i Oslo siden år 2000. Når Ada ikke underviser, er hun ofte guide for italienske turister i Norge og hun er offisiell Oslo-guide. Ada trives best når hun kan jobbe med mennesker, og hennes store interesser er å oppleve verden, og hunder. Oppstart hos oss høsten 2019, selv om hun også tidligere har vært innom både Allora og Scuola d’italiano.

Aurora Pambianchi

Aurora Pambianchi

Aurora er tospråklig italiensk/norsk - født på Lillehammer og oppvokst i Lombardia, nord for Milano. Hun gikk på kunstlinje og tok musikkfag på videregående skole i Italia, inntil de norske røttene fikk henne til å reise tilbake til moderlandet i 2018 for å starte musikkutdannelse. Etter et år ved musikkfolkehøgskolen Toneheim, studerer hun nå klassisk sang ved Universitetet i Stavanger. Aurora er interessert i kunst og ulike kulturer, og det er nysgjerrigheten på kommunikasjon og språk som er grunnen til at hun har valgt å undervise italiensk.

Denis Tezza

Denis Tezza

Denis ble født i Verona i 1978. Han har en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Verona, med hovedfag i språkfilosofi. Senere deltok han på CEDILS kurs for italiensklærere ved Università Ca' Foscari i Venezia. Han har bodd i Norge siden 2008 of har jobbet på gårdene i området Sandnes-Stavanger.
Han er veldig glad i å undervise italiensk, og liker fjellklatring, litteratur, økologisk landbruk og god mat.

Diana Di Giampaolo

Diana Di Giampaolo

Diana kommer fra Pescara i Abruzzo. Hun har en mastergrad i reiselivsøkonomi fra Universitetet i Bologna, videreutdanning i markedsføring fra Il Sole 24 Ore i Milano og hun har jobbet innen markedsføring og kommunikasjon. Inntil nylig ledet hun en liten bedrift i Italia, der hun produserte håndlagde, gluten- og laktosefrie bakverk. I 2017 flyttet Diana til Trondheim pga familieforhold og hun har mange forskjellige interesser, som italiensk litteratur og kulturformidling, kulturturisme, næringsmiddelfag og idrett.

Francesca Bassanese Flateland

Francesca Bassanese Flateland

Francesca har undervist italiensk i Norge i over 10 år. Hun har en Bachelor i engelsk og tysk fra Middelsex Universitet i England, samt fagbrev i kontor og administrasjon. I tillegg til å undervise italiensk har hun jobbet som reiseguide og kontormedarbeider i Norge. Francesca snakker italiensk, norsk, engelsk, tysk og spansk.

Iolanda di Sabatino

Iolanda di Sabatino

Iolanda, fra Pescara i Abruzzo, har studert språk og litteratur og har på toppen av det en Master i undervisning av italiensk til utlendinger. Hun har vært engelsk- og fransklærer i det som tilsvarer ungdomsskole og videregående skole, i Italia. I en årrekke underviste hun italiensk i en privat språkskole i Pescara, noe hun likte svært godt siden hun møtte mange og ble kjent med kulturer fra hele verden. Iolanda liker å være med familie og venner, spille piano, lese og reise. Hun har lært mye norsk siden hun kom til Norge og begynte å undervise for Allora, høsten 2017.

Marco Fiore

Marco Fiore

Marco, fra Fondi, har studert ved universitetet La Sapienza i Latina. I Italia var han etter dette selger innen Telecom og Bygg/anlegg, samt kelner i flere restauranter. Han flyttet til Norge i 2014, først til Oslo og siden til Arendal, der kona kommer fra. I Arendal har han arbeidet i barnehage og på SFO, og gjennom dette og språkkurs, har han lært norsk godt. Marco begynte å undervise hos oss høsten 2018.

Martina Fadda

Martina Fadda

Martina, fra Sardinia, er stolt av å være Norges nordligste italiensklærer (og den absolutt første i Finnmark) og kursleder i Sør-Varanger. Hun er utdannet i klassiske fag og romanske/germanske språk, med bachelor innen kunst, design, søm og håndverk. Hun trives best i «å veve flere tråder samtidig», derfor jobber hun som Barne- og ungdomsarbeider, Støttekontakt innen helse- og sosialfag og har eget firmaprosjekt Nordinia.com innen turisme.

Michela Carboni

Michela Carboni

Michela, fra Sardinia, har studert psykologi på Universitetet i Cagliari. Hun flyttet til Ålesund i 2013 der hun underviste italiensk og i tillegg var turistguide og assistent i en barnehage. To år senere gikk turen videre til Bergen der hun begynte å undervise italiensk for Allora, samtidig som hun fortsatte arbeidet i en barnehage. I tillegg til italiensk snakker Michela engelsk og norsk og hun har alltid vært fascinert av fremmedspråk.

Paola Stoffel

Paola Stoffel

Paola ble født og oppvokst i den italienske delen av Sveits, i Alpene, med italiensk mor og sveitsisk far. Hun har studert kommunikasjon og journalistikk ved Zurich SAL på italiensk og tysk, og har jobbet i mange år innen kommersiell kommunikasjon som mediarådgiver i Sveits, ofte med og for italienske selskaper. I 2014 flyttet hun til Norge pga familie og er opptatt av familie, undervisning, oversetting og musikk.

Silvia R.

Silvia R.

Silvia er født, oppvokst og har bodd i Milano fram til 2014, da hun flyttet til Norge med familien. Hun er utdannet som fysiker ved Università degli Studi di Milano og har lang erfaring som lærer i matematikk og fysikk på videregående skole. Silvia trives med å undervise og jobbe med mennesker og i det siste har hun hatt mye glede av møtet med fremmede språk og kulturer. Sammen med mannen sin har hun blitt forelsket i Norge, og hun ønsker gjennom samarbeidet med Allora å spre italiensk språk og kultur her. Oppstart hos oss høsten 2019.

Silvia Stombelli

Silvia Stombelli

Silvia er oppvokst nær Milano. Hun har en mastergrad i jus fra Università Cattolica del Sacro Cuore og snakker flytende engelsk, fransk, og norsk. De siste elleve årene har hun jobbet som lærer og drevet med hjemmeundervisning.
Silvia er veldig glad i musikk, litteratur og reiser.
Hun flyttet til Trondheim i september 2017 og begynte å undervise hos oss høsten 2018.

Valentina Capello-Hepsøe

Valentina Capello-Hepsøe

Valentina ble født i Ålesund og har norsk mor og italiensk far. Hun flyttet til Imperia som liten og har bodd der i 20 år. På videregående skole i Italia fulgte hun en 5-årig språklinje og hun har jobbet innen salg siden 2010. I 2014 flyttet hun tilbake til Ålesund og jobber nå som butikksjef i konfeksjonsbransjen. Valentina er tospråklig (italiensk og norsk morsmål) og snakker også engelsk, fransk og tysk. Hun har stor interesse for reise, mat og musikk. Oppstart hos oss høsten 2019.

Valentina Moncalvo

Valentina Moncalvo

Valentina kommer fra Ivrea, nær Torino i Piemonte. Hun har studert Naturvitenskap ved Universitetet i Torino og har en mastergrad i Naturressursforvaltning fra Universitetet Bicocca i Milano. Valentina har undervist i italiensk grunnskole siden 2003 og da hun flyttet til Bergen i 2018 begynte hun som italiensklærer, noe hun er veldig glad i. I tillegg har hun arbeidet i Sør-Amerika for utdanningsprosjekter relatert til naturvern og naturkatastrofer, samt som guide i en naturpark nær Ivrea. Valentina har mange interesser: Litteratur, kulturformidling, musikk, reising og fotografi. Hun snakker italiensk, engelsk, spansk og norsk. Oppstart hos oss høsten 2019.