Våre lærere

Lorenzo Guarino

Lorenzo Guarino

Lorenzo, fra Roma, er ansvarlig for koordinering, ansettelse og oppfølging av lærere, inngår i skolens ledelse og er med på å videreutvikle skolen. Han er en av skolens veteraner, har undervist italienskkurs her siden 2002 og det er fortsatt i klasserommet han bruker mesteparten av sin tid. Der er Lorenzo rolig og sindig, med en lun humor som får elevene hans til å ville fortsette på flere kurs med ham. Han drev tidligere sin egen café i Parkveien, med navnet Kafé Caffé.

Simona Fontana Andersen

Simona Fontana Andersen

Simona, fra det italiensk-språklige Ticino i Sveits, er en grunnstein i Scuola d'italiano ettersom hun har vært med siden skolen ble grunnlagt i 1989 og dermed har den lengste erfaringen med undervisning av italiensk til nordmenn. Det blir fort klart for elevene hennes at hun har et kall som lærer - hun finner stadig på nye øvelser og innfallsvinkler til undervisningen og er svært opptatt av hvordan det går med den enkelte elev.

Branka Blazevic

Branka Blazevic

Branka, fra Rijeka i Kroatia, har en Master i oversettelse fra universitetet i Trieste og startet på en doktorgrad i Zagreb, før hun i januar 2016 flyttet til Norge. Hun er tospråklig italiensk/kroatisk og gikk i oppveksten på italienskspråklig skole i Kroatia. Branka har undervist italiensk til voksne og barn i både Norge og i Kroatia, der hun var lektor på både universitet og høyskole. I tillegg til undervisningen har hun sin egen virksomhet som oversetter, og hun deltar som ekstern konsulent i en forskergruppe på ILOS ved universitetet i Oslo. Hun har raskt lært norsk og begynte å undervise italiensk hos oss i august 2018.

Davide Bertelli

Davide Bertelli

Davide, fra Brescia i Lombardia, har studert geografi og internasjonale relasjoner i Plymouth i England, og studerer nå til en master i samfunnsgeografi i Oslo. Han er politisk engasjert og ble valgt som vise-president i studentparlamentet i Plymouth. Høsten 2018 blir hans første termin hos Scuola d'italiano og han har gledet seg lenge til å starte opp undervisningen.

Eleonora Battiato

Eleonora Battiato

Eleonora, fra Sicilia, har studert til mastergrad i antikk litteratur ved Universitetet i Catania. I Italia har hun undervist italiensk litteratur og kunsthistorie på ungdomsskole og videregående skole, i tillegg til å være tangolærer på høyt, profesjonelt nivå. På ferie i Norge i 2012 likte hun seg så godt at hun 4 år senere flyttet hit. Hun underviser nå italiensk til barn i Oslo og er argentinsk tangolærer og danseinstruktør i Kongsberg. For Eleonora er undervisning en lidenskap – den argentinske tangoen er språk og språket er dans. Hun begynner å undervise hos oss vinteren 2018.

Elisa Anzani

Elisa Anzani

Elisa, fra Lombardia, har studert til mastergrad i Språk og Litteratur ved Universitet La Sapienza i Roma, og ved Universitet i Firenze. Nå studerer hun for å få CEDILS (sertifisering i undervisning av italiensk til utlendinger) ved Universitet Ca’ Foscari i Venezia. Hun flyttet til Norge i 2015 og har undervist italiensk hos en privat skole siden da. Før hun flyttet hit, underviste hun engelsk i barneskoler og jobbet som privatlærer både på engelsk og italiensk. Elisa er kjempeglad i språk og kulturer, bøker, film, kunst og musikk. Hun gleder seg til å begynne å undervise hos oss vinteren 2019.

Enrica Sollaino

Enrica Sollaino

Enrica, fra Sardinia underviser italienskkurs hos oss og er i tillegg vår samarbeidspartner for oversettelser og tolking. Hun er utdannet translatør fra Universitetet i Trieste i Italia og har fullført Tolkeutdannelse ved HiO i Oslo. Hun var i Norge for første gang som utvekslingsstudent da hun var 16 og siden hun flyttet hit fast i 2001 har hun drevet med oversetting og tolking på heltid. Som italiener bosatt over lang tid i Norge har hun alle forutsetninger for å forstå de to landenes språklige og kulturelle nyanser og hun har bred erfaring med oversettelser og tolking for det offentlige, næringslivet og private. Våren 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Fabrizio Gerlini

Fabrizio Gerlini

Fabrizio, fra Roma, har studert Scenekunst og har en master i Film, fjernsyn og multimedieproduksjon fra Universitetet 'Roma Tre'. Han har undervist italiensk for Språkskolen Allora siden 2013 og hos Scuola d'italiano fra våren 2017. Fabrizio bor i Oslo men pendler gjerne til både Sandvika og Drammen for å treffe sine trofaste studenter.

Federica Marcon

Federica Marcon

Federica, fra Val di Fassa i Dolomittene i Nord-Italia, har studert Tolking og Oversettelse i Trento. Hun fokuserte på engelsk og tysk i studiene, og har vært privatlærer i begge disse språkene. Siden hun alltid har vært interessert i det nordiske, fulgte hun også et kurs i norsk ved universitetet.
Reising og kontakt med andre kulturer er viktig for Federica - en periode bodde hun i Tyskland og i en ferie i Oslo i 2014 likte hun seg så godt at hun bestemte seg for å slå seg ned her. Siden har hun arbeidet med kunder hos Norway Shop, både i butikk og online. August 2016 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Federico Orioli

Federico Orioli

Federico, fra Monza, nær Milano, har studert sosiologi og samfunnsvitenskap ved Universitetet i Milano-Bicocca og ved Universitetet i Oslo. Han har erfaring med undervisning av både barn og voksne, og han har arbeidet med markedsføring og eksport. Federico er flink med gitaren og underviste hos oss første gang høsten 2011. Siden våren 2017 har han vært på permisjon fra oss, for å jobbe for en NGO i utlandet, men fra høsten 2018 er han tilbake og underviser igjen hos oss.

Gaia Dianora Gardini

Gaia Dianora Gardini

Gaia, fra Ravenna ved kysten i Emilia Romagna, har studert språk og litteratur (engelsk og norsk) ved Universitetet i Bologna. Hun kom til Norge første gang som utvekslingstudent i 2009/2010 og flyttet tilbake hit i august 2012. I Italia underviste hun både italiensk for utlendendinger og engelsk for italienere (barn, studenter, voksne). Hun studerer til mastergrad i nordiske språk ved Universitetet i Oslo. Gaia er kjempeglad i mat, bøker, språk, reiser og alt som har med tradisjoner og kulturelt mangfold å gjøre. Høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Grazia Lombardi

Grazia Lombardi

Grazia, fra Milano, har studert Norsk og Skandinavisk Språk og Litteratur ved Universitet i Milano og flyttet til Norge i 2000. Hun underviste italiensk hos oss mellom 2001 og 2004 og var så tilbake i Italia en periode der hun underviste engelsk og norsk og arbeidet innen reiseliv ved Gardasjøen. De siste 7 årene har hun vært ansvarlig for Anker Hostel i Oslo og hun jobber i tillegg som Oslo-guide for italienske turister. Grazia leder også et eget prosjekt innen danseterapi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Fra høsten 2015 er hun igjen på plass som lærer hos Scuola d'italiano.

Marco Catizone

Marco Catizone

Marco Catizone, fra Roma, har undervist hos oss fra 2008, med et avbrudd mellom 2010 og 2013, da han underviste italiensk hos Dilit International House i Roma. Han har tatt etterutdanning hos Dilit som instruktør for italiensklærere og har nå et ansvar for opplæring og videreutvikling av lærerne både hos Scuola d'italiano og Allora. Marco har erfaring fra fotografering og film og har arbeidet som webdesigner i Roma. På fritiden designer og lager han bl.a. sykler, som du kan beundre på websidene til hans studio.

Maria-Christina Mur

Maria-Christina Mur

Maria-Christina, fra Bolzano i Dolomittene i Nord-Italia, har studert Historie og Allmenn Litteraturvitenskap ved Universitetet i Wien, og siden tatt doktorgrad i Europeisk Litteraturvitenskap ved Universitetet i Bologna. Maria-Christina forsket på teaterlittertur fra 1800-tallet, og snakker flytende tysk, fransk, engelsk, og norsk. Mens hun tok doktorgraden i Italia, jobbet hun for Maserati og hadde ansvar for arrangementene for de ansatte. Maria-Christina er veldig glad i mat, italiensk design, film og musikk. Hun flyttet til Trondheim i 2015, og har undervist italiensk for Språkskolen Allora siden 2016. I januar 2019 flytter hun til Oslo og begynner å undervise i Bygdøy allé.

Rita Filomena Merenda

Rita Filomena Merenda

Rita, fra Reggio Calabria, har studert til bachelorgrad i pedagogikk og utdanningslære ved Università di Messina. I Italia jobbet hun med barn og blinde. Hun flyttet til Norge i 2015 og her underviser hun italiensk til barn og planlegger å fortsette med høyere utdanning. Rita elsker film, musikk og bøker, og gleder seg til å begynne å undervise hos oss vinteren 2019.

Silvia Aiuvalasit

Silvia Aiuvalasit

Silvia, fra Toscana, har studert Tolking og Oversettelse med fokus på engelsk og fransk, ved Scuola Carlo Bo i Firenze. Siden hun alltid har vært interessert i det nordiske, studerte hun også nordiske språk ved Universitetet i Firenze og The International Summer School i Oslo. Hun har fullført en mastergrad i Human Resources Management ved Warwick Business School. Siden har hun jobbet som oversetter, tolk og omviser, samt innen kommunikasjonbransjen og HR. Silvia har vært ballettdanser og er veldig glad i teater, kunst og musikk. Hun ønsker å skape et godt sosialt miljø i gruppa slik at studentene kan gi og få inspirasjon og ny lærdom. Hun begynte å undervise hos oss i Januar 2018.

Valentina Lindi

Valentina Lindi

Valentina, fra Viareggio ved kysten i Toscana, har studert moderne litteratur ved Università degli Studi di Milano. Hun begynte å undervise italiensk til utlendinger allerede mens hun gikk på gymnaset og har siden også vært italiensklærer i den offentlige, italienske skolen og hun har oversatt tekster til og fra italiensk. I tillegg til undervisning har Valentina vært aktiv i flere internasjonale organisasjoner, og siden 2017 har hun drevet sitt eget selskap, LaLindi, der hun arrangerer bryllup og events i Italia, for nordmenn. Hun har bodd i London, Santiago de Compostela, St. Andrews, Barcelona og Amsterdam. I 2013 slo hun seg ned i Norge og høsten 2014 begynte hun å undervise italiensk hos oss.

Giovanni Roversi

Giovanni Roversi

Giovanni, fra Emilia-Romagna, har bodd i Norge siden 2012. Han var utvekslingselev på videregående skole i Harstad, og flyttet aldri tilbake! Norsken hans bærer tydelig preg av oppholdet i Nord-Norge. Nå bor han i Oslo og studerer lingvistikk (språkvitenskap). Han underviste for språkskolen Allora i 2015/2016 og for Scuola d'italiano i Oslo i 2017 og våren 2018 - nå prioriterer han studiene og underviser bare av og til.

Irene Peroni

Irene Peroni

Irene, fra Roma, har studert germanske språk og litteratur, deriblant norsk, ved Universitetet i Roma. Som student fikk hun flere stipend for å komme til Norge og forbedre språkkunnskapene sine. Rett etter studiene ble hun italiensklærer ved Italiaidea i Roma. Senere tok hun en Masters i internasjonal journalistikk i London, og jobbet som journalist i BBC i fem år. I 2008 flyttet hun igjen til Norge der hun jobbet som frilanser, blant annet for A-magasinet og Innsikt. Høsten 2015 begynte hun å undervise italiensk hos oss og fra våren 2018 er hun på permisjon for å fullføre noen større oversettelsesoppdrag.