Olivenoljekurs

Olivenoljekurs

Lær hemmelighetene bak olivenolje og balsamico som sentral del av italiensk gastronomi, og bli bedre i stand til å bruke olje og velge olje til egen matlaging. Det bli teori, smaksteknikk og vi prøver ulike olivenoljer på lette italienske retter.

Ta kontakt hvis du ønsker en mail når vi har bestemt dato for neste kurs.

Planlagte olivenoljekurs

Lørdag 3. juni inviterer vi alle italiaelskere på vårt Åpent hus i Bygdøy allé 68. Vi har et rikt program som inkluderer et gratis olivenoljekurs. Varighet: Ca 1 time.

Sted: Bygdøy allé 68 - Varighet: Ca 2 timer

KursDatoDagTidPrisPåmelding
OLJE-A03/06Lørdag15.30-16.30kr 0Gjennomført

Om olivenoljekursene

I teoridelen kan du lære om:

  • Historie
  • Dyrking og produksjon
  • Klassifisering
  • Næringsinnhold
  • Utviklingen av konsumet i Norge
  • Hvordan finne og oppbevare en god olivenolje
  • Hvilken olivenolje som passer til ulike typer mat
  • Litt om balsamico

Deretter smaker vi ulike olivenoljer fra noen av de aller beste produsentene i Toscana, Umbria og på Sicilia, samt lagret balsamico fra Emilia Romagna. Kursene avsluttes med et lett måltid hvor vi setter de ulike olivenoljene til italienske retter av grønnsaker, fisk og kjøtt.

Deretter smaker vi ulike olivenoljer fra noen av de aller beste produsentene i Umbria og på Sicilia, og setter olivenoljene til to ulike antipasti.

Etter kursene blir det mulig å kjøpe olivenoljer og balsamico til hyggelige priser.