Camerino

Camerino Vis kart »

Byen

Camerino er en liten by med ca 7000 innbyggere, i regionen Marche, mellom Ancona ved kysten og Perugia i innlandet. Byen har sitt eget universitet med røtter fra 1300-tallet, som fortsatt er viktig for byens aktive kulturliv. Historien til Camerino går tilbake til 300 før Kristus, mens man nå ser bygg fra 1500-tallet og framover. Byen ligger 661 meter over havet og med en snitt-temperatur i juli på 22 grader, unngår man heten man kan få i lavlandet.

Hvordan reise fra Norge til Camerino?

Nærmeste flyplass til Camerino er Ancona-Falconara. Det er ingen direkte flighter hit fra Norge, men fra Oslo-området kan man fly f.eks. med Lufthansa via München, med Ryanair via Stanstead eller med SAS og Alitalia via Roma. Velger man istedet å fly direkte til Roma, kan man ta tog derfra, med skifte i Fabriano. Total togtid fra Roma til Castelraimondo-Camerino, som togstasjonen heter, er mellom 2t45 min og 4 timer. Fra togstasjonen er det en kort busstur til Camerino sentrum. Søk togtider på www.trenitalia.com.

For å gjøre det lettest mulig å komme seg hit, tilbyr skolen å hente deg gratis ved togstasjonen og kjøre deg dit du skal bo. Søndag før kursstart er det også mulig å bestille henting fra flyplassen i Ancona (€ 30) eller fra hovedflyplassen i Roma (FCO - Fiumicino) (€ 38) eller Stazione Termini i Roma (€ 38).

Skolen

Scuola Dante Alighieri ligger midt i det historiske sentrum av Camerino og har lang erfaring med undervisning av italiensk til utlendinger. Skolen samarbeider både med universitetet i Camerino og Università per Stranieri i Perugia. De som velger skolen i Camerino er i gjennomsnitt yngre enn deltakerne på mange andre skoler - halvparten av elevene er mellom 17 og 30 år gamle.

Bestill nå

Kursene

Camerino

Heller enn "bare" å undervise italiensk, er tilbudet ved skolen i Camerino en 'Vacanza Studio", eller Studie-ferie. Opplegget omfatter et komplett program med intensivt italienskkurs og et tettpakket opplegg med aktiviteter og ekskursjoner. Dette inkluderer også utfarter til steder som Firenze, Venezia, Assisi, Bologna m.m. Hovedtilbudet er et opphold over 4 uker i løpet av en kalendermåned, der det er undervisning hele perioden og stadig nye aktiviteter hver uke. Det er også mulig å delta i 2 eller 3 uker.

Undervisningen foregår i klasser på 14-16 elever, på 6 forskjellige nivå. Det er i tillegg ca 5 timer per uke med undervisning i italiensk kultur, mens man er på utfarter og besøk.

Man er selvsagt ikke nødt til å delta på alt i programmet og man kan f.eks. velge å spasere rundt i det fredelige bysenteret, nyte de lokale restauranter og kaféer eller legge inn en treningsøkt – lokalt finnes det muligheter for tennis, svømming, fotball, turer til fots eller på mountain bike, eller ski om vinteren.

Følgende er et eksempel på hva man gjør en typisk uke i det 4 uker lange opplegget:

Startdatoer for kurs i 2017

JanuarFebruarMarsAprilMaiJuni
9.* - 23. 6.* - 20. 6.* - 20. 3.* - 17. 8.* - 22. 5.* - 19.
JuliAugustSeptemberOktoberNovemberDesember
3.** - 31.* 14. 4.* - 18. 2.* - 16. - 30.* 13.

* Kurs for nybegynnere og 4-ukers kurs starter kun på disse datoene.
** Kun 4-ukers kurs.

Priser kurs i 2017, inkl. overnatting i dobbeltrom

Vacanza studioTimerPris
2 uker 50 språk + 15 kultur € 688 *
3 uker 60 språk + 15 kultur € 988 *
4 uker 80 språk + 20 kultur € 1.088 *

* Prisene inkluderer: Overnatting i dobbeltrom, guidete turer, lokale utflukter og sosiale aktiviteter. For pristilbud ved valg av annen innkvartering enn dobbeltrom i Residence, vennligst kontakt oss.

Prisene inkluderer ikke: Måltider, bøker, tog- og bussbilletter, inngangbilletter for ekstra aktiviteter.

Bestill nå

Innkvartering

Skolen disponerer en Residence, ved navn Buongiovanni, som befinner seg i bysentrum, 5 minutters gange fra skolen. Overnatting på dobbeltrom her er inkludert i kursprisene. Man deler da kjøkken og bad med 5-6 personer. Mot tillegg i pris kan man få enkeltrom, der man fortsatt deler kjøkken og bad, eller man kan bestille egen, selvstendig minileilighet. Hvis man melder seg på alene og ikke velger enkeltrom, deler man dobbeltrom med en annen - skolen setter folk sammen ut fra kjønn og alder.

For pristilbud ved valg av annen innkvartering enn dobbeltrom i Residence, vennligst kontakt oss.

Spør oss også om andre muligheter agriturismi og "country house" med eget svømmebasseng.

Bestill nå

Dette sier våre kursdeltakere

Høsten 2012 var vår (da 17 år gamle) elev Caroline Solli en måned på skolen i Camerino:

"Jeg vant konkurransen om en måneds italiensk kurs i byen Camerino, regionen Marche i Italia. Jeg har vært her i tre uker nå og det er det beste jeg har opplevd og dette er virkelig en opplevelse for livet. Jeg er nybegynner og kan ikke snakke italiensk, men jeg har lært veldig mye. Trodde at det kom til å bli veldig skummelt, men alle er veldig snille og hjelpsomme. Skolen er kjempe bra og jeg stortrives i byen. Kjempe fin liten studentby hvor det skjer mye for folk i alle aldre. Fester, teater, kino, resturanter osv. Skolen arrangerer også mange spennende turer til for eksempel Firenze, Bologna, Roma osv. Det er mennesker i alle aldere her, men jeg er den yngste, 17 år, men det er ingen problem :)"

- Caroline Solli, Camerino, høsten 2012.

Bestill nå