Workshops - språklige temakurs på alle nivå

Workshops

De fleste språkkurs bygger kunnskap gradvis, i en gjennomtenkt rekkefølge og det gjør kursene på vår timeplan også. Disse kursene, som varer i 2-3 timer og skal holdes i løpet av to uker fra 23.mai til 4.juni, er forskjellige i den forstand at de plukker ut enkeltstående, viktige tema, og gir deg muligheten til å fordype deg kort i dette og bruke kunnskapen i praktiske øvelser.

Kursene er både for deg som følger et av våre ukentlige kurs, for tidligere studenter hos oss og for deg som vil prøve våre kurs for første gang. Følger du våre standardkurs vil disse kursene hjelpe deg til å lære fortere.

Kursene er listet under etter tema - merk målgruppene vi har antydet - hvis et kurs har "Trinn 2 →" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 2, inklusive deg som siden har gått videre med ett, to eller mange flere kurs.


Sted: Bygdøy allé 68.
Pris for ett kurs: kr 400.

OBS: Ved påmelding til ett av kursene i listen under, kan du velge å delta gratis på ett kurs med Piero Catizone fra Dilit i Roma. Se listen over kursene med Piero. Ved påmelding, husk å si fra om du har rett til et gratis kurs.

NB - Kun 13 plasser per kurs! Er kurset du foretrekker fullt, kontakt oss for å bli satt på venteliste.

Workshops

KursDatoTidTemaLærerNivåPåmelding
WOR-A23/0513.00-15.30Leggi comprendi e racconta 1Simona F.Trinn 8 →Gjennomført
WOR-C23/0517.00-19.30Storia dell'arte 1Marco C.Trinn 4 →Gjennomført
WOR-D23/0517.00-19.30Tutti in vacanza!Lorenzo G.Trinn 2 → Modning 3Gjennomført
WOR-E30/0517.00-19.30Storia del cinemaLuca M.Trinn 7 →Gjennomført
WOR-F30/0517.00-19.30Storia dell'arte 2Marco C.Trinn 4 →Gjennomført
WOR-G30/0517.00-19.30Letteratura 1Valentina L.Trinn 7 →Gjennomført
WOR-H31/0517.00-19.30PreposizioniEnrica S.Trinn 4 →Gjennomført
WOR-I31/0517.00-19.30Drilling av verbbøyningGaia Dianora G.Trinn 2 → Modning 3Gjennomført
WOR-J01/0617.00-19.30CongiuntivoEnrica S.Trinn 7 →Gjennomført
WOR-K01/0617.00-19.30Letteratura 2Valentina L.Trinn 4 → Modning 6Gjennomført
WOR-M01/0617.00-19.30Drilling av verbbøyningGaia Dianora G.Trinn 2 → Modning 3Gjennomført

Leggi comprendi e racconta

Martedì in giallo. Mini storie poliziesche insolite e misteriose. To kurs med italiensk basert på lesning av utvalgte tekster fra noveller og romaner: Med utgangspunkt i disse tekstene trener vi evnen til å forstå innholdet på flere nivåer, gjenfortelle, kommentere, diskutere og eventuelt ta opp grammatikk som trenger repetisjon.

OBS: Vi vil bruke samme materiale som på Workshop 17. oktober 2016.

Kurs: WOR-A

Storia dell'arte

Michelangelo - Caravaggio

Kunsthistorie.
Un viaggio nell'arte, due dei più rivoluzionari artisti italiani e mondiali. Ammiriamo le opere, analizziamo insieme i segreti e le curiosità dietro i loro lavori, e lavoriamo con l'italiano.

Kurs WOR-C (Caravaggio) og WOR-F (Michelangelo)

Tutti in vacanza!

Konversasjon og arbeid med ordforråd, før Italiaferien:
Gjennom aktiviteter rundt temaet 'vacanze' (ferie), lærer vi å bestille, spørre etter informasjon og også å klage. Vi repeterer og lærer nye ord som er nyttige for deg som skal avgårde til Italia på ferie.

Kurs: WOR-D

Storia del cinema

La grande esperienza umana e l'impegno sociale del cinema Neorealista: Il workshop focalizza la sua attenzione sul Neorealismo, un grande percorso della cinematografia italiana, unico nel suo genere, dove la realtá popolare dell’immediato dopoguerra, viene rappresentata senza compromessi ideologici e politici. Tra i grandi registi neorealisti, il corso evidenzierá i film di Luchino Visconti, Vittorio de Sica, e Roberto Rossellini.
(Questa è una lezione frontale più che un workshop).

Kurs: WOR-E

Letteratura

E mi chiede, come va? [...] Potrei dire:
adesso che ti vedo capisco quanto mi
sei mancata, e la sola idea che tu
sparisca di nuovo mi fa morire, ti amo, ti
amo, ti amo e se mi rispondi 'sarai mica
scemo', giuro che mangio tutti questi
pesci crudi o due chili di pane con la
mollica poi mi butto nella pozza gelida,
mi verrà una congestione, annegherò e
avrai rimorso tutta la vita.
    Alla fine dico soltanto: va bene,
insomma, e tu?

(Stefano Benni — Saltatempo)

La letteratura può essere un «canale d'accesso alla cultura del paese di cui si sta studiando la lingua», ma leggere testi letterari da soli può esssere difficile.

Avviciniamoci alla letteratura italiana contemporanea in un’atmosfera rilassata e per l'occasione ripassiamo anche un po' di grammatica.

Kurs: WOR-G (Dino Buzzati) og WOR-K (Stefano Benni). Påmeldingsfrist: 23/5.

Preposizioni

Preposisjoner er noe av det mest instinktive ved et språk, ved at man må 'føle' og 'høre' hva som er riktig preposisjon i en gitt setning - man kan ikke resonnere seg til det. Bli med oss på å terpe preposisjoner, slik at du opplever at dette "kjennes riktig". Slutt å gjøre de typiske feilene man gjør på grunn av påvirkningen fra norsk eller andre språk, og få mer flyt i språket ditt.

Kurs: WOR-H

Drilling av verbbøyning

Verbet er som skjelettet i kroppen – det holder strukturen på setningen: Kan du bøye verbet riktig, er du kommet langt! I dette kurset repeterer du bøyning av de mest brukte ureglemessige verb, hovedformene -ARE, -ERE, -IRE, med variasjoner, refleksive verb samt andre litt spesielle verbgrupper. Istedet for å være hjemme og pugge dette alene gjør du det i klassen på en morsom og variert måte som hjelper deg å automatisere de grunnleggende formene. Det blir lagt stor vekt på å finne riktig bøyning til riktig person/subjekt (f. eks. å ikke blande «noi» og «voi», samt bruken av 3. person som høflig tiltale).

Kurs: WOR-I og WOR-M

Congiuntivo

Konjunktiv er et spennende verktøy for å kunne uttrykke seg med flere nyanser. Mange ser på det som litt skremmende, men bli med oss på noen timer som ufarliggjør det hele.
Lær litt om konjunktiv med denne videoen.

Kurs: WOR-J