Workshops - språklige temakurs på alle nivå

Workshops

I anledning av vårt årlige Italienske språkbad (en uke med et variert utvalg av aktiviteter for deg som er interessert i Italia og italiensk), skal vi holde flere workshops fra 29 til 31/5.

De fleste språkkurs bygger kunnskap gradvis, i en gjennomtenkt rekkefølge og det gjør kursene på vår timeplan også. Disse kursene, som varer i 3 timer, er forskjellige i den forstand at de plukker ut enkeltstående, viktige tema, og gir deg muligheten til å fordype deg kort i dette og bruke kunnskapen i praktiske øvelser.

Kursene er både for deg som følger et av våre ukentlige kurs, for tidligere studenter hos oss og for deg som vil prøve våre kurs for første gang. Følger du våre standardkurs vil disse kursene hjelpe deg til å lære fortere.

Kursene er listet under etter tema - merk målgruppene vi har antydet - hvis et kurs har "Trinn 2 →" som målgruppe, betyr det at det passer for deg som har fullført Trinn 2, inklusive deg som siden har gått videre med ett, to eller mange flere kurs.

Sted: Bygdøy allé 68.

Kun 13 plasser per kurs! Er kurset du foretrekker fullt, kontakt oss for å bli satt på venteliste.

Workshops

KursDatoTidTemaLærerNivåPrisPåmelding
WOR-G29/0517.00-19.00Storia delle Mafie 1Luca M.Trinn 9 →kr 300Gjennomført
WOR-H29/0517.00-19.30Storia dell'arte (Raffaello)Marco C.M6 →kr 400Gjennomført
WOR-I29/0517.00-19.30Drilling av verbbøyningFederica M.Trinn 2 → M3kr 400Gjennomført
WOR-J30/0517.00-19.30Italienske PreposisjonerFederica M.Trinn 4 →kr 400Gjennomført
WOR-K30/0517.00-19.30Praktisk italienskGaia Dianora G.Trinn 2 → M3kr 400Gjennomført
WOR-L30/0517.00-19.30Storia dell'arte (Bernini)Marco C.M6 →kr 400Gjennomført
WOR-M31/0517.00-19.00Storia delle Mafie 2Luca M.Trinn 9 →kr 300Gjennomført

Storia delle mafie (Målgruppe: Trinn 9 →)

Storia delle mafie

Storia e evoluzione contemporanea delle quattro mafie Italiane: la Siciliana 'Cosa Nostra', la Camorra Campana, la N'drangheta Calabrese, e la Pugliese 'Sacra Corona Unita'.

Kurs WOR-G: Le origini storiche e le tradizioni secolari delle quattro mafie Italiane.

Kurs WOR-M: Le ragioni politiche e sociali del radicamento territoriale delle quattro mafie Italiane ai giorni nostri.

OBS: Disse kursene er foredrag heller enn workshops.

Storia dell'arte (Målgruppe: Modning 6 →)

Raffaello Sanzio - La Scuola di Atene

Kunsthistorie. Raffaello Sanzio e Gian Lorenzo Bernini, due grandi protagonisti rispettivamente del Rinascimento e del Barocco italiano. In questi due corsi ammireremo le loro migliori opere, commentate e contestualizzate seguendo gli eventi delle loro vite. In questi appuntamenti con l'arte troveremo anche il tempo di esercitare la lingua italiana, attraverso attività legate al tema del corso.

Kurs WOR-H: Raffaello Sanzio

Kurs WOR-L: Gian Lorenzo Bernini

Drilling av verbbøyning (Målgruppe: Trinn 2 → Modning 3)

Verbet er som skjelettet i kroppen – det holder strukturen på setningen: Kan du bøye verbet riktig, er du kommet langt! I dette kurset repeterer du bøyning av de mest brukte ureglemessige verb, hovedformene -ARE, -ERE, -IRE, med variasjoner, refleksive verb samt andre litt spesielle verbgrupper. Istedet for å være hjemme og pugge dette alene gjør du det i klassen på en morsom og variert måte som hjelper deg å automatisere de grunnleggende formene. Det blir lagt stor vekt på å finne riktig bøyning til riktig person/subjekt (f. eks. å ikke blande «noi» og «voi», samt bruken av 3. person som høflig tiltale).

Kurs: WOR-I

Italienske Preposisjoner (Målgruppe: Trinn 4 →)

Automatisér bruken av preposisjoner. Preposisjoner er noe av det mest instinktive ved et språk, ved at man må 'føle' og 'høre' hva som er riktig preposisjon i en gitt setning - man kan ikke resonnere seg til det. Bli med oss på å terpe preposisjoner, slik at du opplever at dette "kjennes riktig". Slutt å gjøre de typiske feilene man gjør på grunn av påvirkningen fra norsk eller andre språk, og få mer flyt i språket ditt.

Kurs: WOR-J

Praktisk italiensk (Målgruppe: Trinn 2 → Modning 3)

Cosa prendete

- På hotellet: Spørre om tjenester
- På kafé og på restaurant: Bestille og betale
- Spørre om veien og gi informasjon
- I klesbutikken

Kurs: WOR-K