Lærere - Allora

Daniele Losignore

Daniele Losignore

Daniele er oppvokst i Matera, en svært innbydende by med over to tusen års historie.
Han er utdannet som ernæringsfysiolog og personlig trener, men har alltid vært forelsket i språk. Han mestrer 4 språk og synes at alle er like sjarmerende.
I fritiden trener han et juniorlag i fotball.

Denis Tezza

Denis Tezza

Denis ble født i Verona i 1978. Han har en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Verona, med hovedfag i språkfilosofi. Senere deltok han på CEDILS kurs for italiensklærere ved Università Ca' Foscari i Venezia. Han har bodd i Norge siden 2008 of har jobbet på gårdene i området Sandnes-Stavanger.
Han er veldig glad i å undervise italiensk, og liker fjellklatring, litteratur, økologisk landbruk og god mat.

Federica Pisani

Federica Pisani

Federica er fra Verona, Julie og Romeos by, der man kan nyte opera i Arenaen og smake på mye god vin. Hun har bodd i Oslo siden 2006 og elsker Norge og kulde ;-)
Etter en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Verona, med hovedfag i språkfilosofi, fulgte hun CEDILS kurs for italiensklærere ved Università Ca' Foscari i Venezia. Federica har undervist italiensk siden 2013 og jobber også som norsklærer og psykoterapeut. Hun har holdt kurs for arbeidssøkere, jobbet på et krisesenter og som sosialarbeider. Hun syns det er gøy med språk og som lærer deler hun denne lidenskapen.

Francesca Bassanese Flateland

Francesca Bassanese Flateland

Bosatt i Norge i 10 år, Francesca har undervist italiensk i Norge i 8 år. Hun har Bachelor i engelsk og tysk ved Middelsex Universitet i England, samt fagbrev i kontor og administrasjon. Hun har jobbet som reiseguide, kontormedarbeider og italiensk lærer i Norge. Hun snakker italiensk, norsk, engelsk, tysk og spansk.

Iolanda di Sabatino

Iolanda di Sabatino

Iolanda, fra Pescara i Abruzzo, har studert språk og litteratur og har på toppen av det en Master i undervisning av italiensk til utlendinger. Hun har vært engelsk- og fransklærer i det som tilsvarer ungdomsskole og videregående skole, i Italia. Siden 2008 har hun undervist italiensk i en privat språkskole i Pescara, noe hun liker svært godt siden hun har møtt folk og blitt kjent med kulturer fra hele verden. Iolanda liker å være med familie og venner, spille piano, lese og reise – nå lærer hun norsk og begynner å undervise for Allora høsten 2017.

Laura Borghini Ramsli

Laura Borghini Ramsli

Laura Borghini Ramsli, fra Rieti, midt i Italia, er utdannet som turoperatør og turistguide ved IPSSAR i Rieti og har tidligere jobbet som flyvertinne. Hun flyttet til Ålesund pga sin norske mann for 13 år siden og er morsmålslærer for italienske barn der. Laura elsker familie, venner, bøker, god mat, språk og spenningen i utenlandske kulturer. Hun har undervist italiensk for Allora siden 2013.

Marco Fiore

Marco Fiore

Marco, fra Fondi, har studert ved universitetet La Sapienza i Latina. I Italia var han etter dette selger innen Telecom og Bygg/anlegg, samt kelner i flere restauranter. Han flyttet til Norge i 2014, først til Oslo og siden til Arendal, der kona kommer fra. I Arendal har han arbeidet i barnehage og på SFO, og gjennom dette og språkkurs, har han lært norsk godt. Marco begynner å undervise hos oss høsten 2018.

Maria-Christina Mur

Maria-Christina Mur

Maria-Christina, fra Bolzano i Dolomittene i Nord-Italia, har studert Historie og Allmenn Litteraturvitenskap ved Universitetet i Wien, og siden tatt doktorgrad i Europeisk Litteraturvitenskap ved Universitetet i Bologna. Maria-Christina forsket på teaterlittertur fra 1800-tallet, og snakker flytende tysk, fransk, engelsk, og norsk. Mens hun tok doktorgraden i Italia, jobbet hun i Maseratis personalavdeling og hadde ansvar for alle arrangementer for ansatte i selskapet. Maria-Christina er veldig glad i mat, italiensk design, film og musikk. Hun flyttet til Trondheim i april 2015, og har undervist italiensk for Språkskolen Allora siden september 2016.

Martina Fadda

Martina Fadda

Martina, fra Sardinia, er stolt av å være Norges nordligste italiensklærer (og den absolutt første i Finnmark) og kursleder i Sør-Varanger. Hun er utdannet i klassiske fag og romanske/germanske språk, med bachelor innen kunst, design, søm og håndverk. Hun trives best i «å veve flere tråder samtidig», derfor jobber hun som Barne- og ungdomsarbeider, Støttekontakt innen helse- og sosialfag og har eget firmaprosjekt Nordinia.com innen turisme.

Michela Carboni

Michela Carboni

Michela, fra Sardinia, har studert psykologi på Universitetet i Cagliari. Hun flyttet til Ålesund i 2013 der hun underviste italiensk og i tillegg var turistguide og assistent i en barnehage. To år senere gikk turen videre til Bergen der hun begynte å undervise italiensk for Allora, samtidig som hun fortsatte arbeidet i en barnehage. I tillegg til italiensk snakker Michela engelsk og norsk og hun har alltid vært fascinert av fremmedspråk.

Paola Stoffel

Paola Stoffel

Paola ble født og oppvokst i den italienske delen av Sveits, i Alpene, med italiensk mor og sveitsisk far. Hun har studert kommunikasjon og journalistikk ved Zurich SAL på italiensk og tysk, og har jobbet i mange år innen kommersiell kommunikasjon som mediarådgiver i Sveits, ofte med og for italienske selskaper. I 2014 flyttet hun til Norge pga familie og er opptatt av familie, undervisning, oversetting og musikk.

Paola Luisi Tandberg

Paola Luisi Tandberg

Paola er født i Bologna og oppvokst i Roma, der hun også tok sin utdannelse som interiørdesigner. I 1989 flyttet hun til Verbania ved Lago Maggiore. Hun har arbeidet som guide i Norge og Skandinavia forøvrig siden 2000 og hun har bodd i Norge siden 2010. I tillegg til arbeidet innen turisme har hun arrangert mange kongresser og events. Hun er interessert i mennesker, reiser, fotografering og mange typer musikk og er glad i naturen. Bor i Lillehammer sammen med mannen og en irsk setter. Våren 2018 begynner hun å undervise italiensk hos oss.

Roberta Farè

Roberta Farè

Roberta er født og oppvokst i Milano, der hun tok både bachelor og mastergrad i fremmedspråk. I Italia jobbet hun som sekretær, og danset irsk dans i et dansekompani. Hun flyttet til Norge i 2017 og ble privat italiensk morsmållærer for barn og voksne, samt sertifisert turistguide for Bergen. Roberta snakker italiensk, engelsk, russisk, spansk og norsk, og elsker sying og tv-serier. Hun begynner å undervise hos oss høsten 2018.

Silvia Stombelli

Silvia Stombelli

Silvia er oppvokst nær Milano. Hun har en mastergrad i jus fra Università Cattolica del Sacro Cuore og snakker flytende engelsk, fransk, og norsk. De siste elleve årene har hun jobbet som lærer og drevet med hjemmeundervisning.
Silvia er veldig glad i musikk, litteratur og reiser.
Hun flyttet til Trondheim i september 2017 og begynner å undervise hos oss høsten 2018.