Lærere - Allora

Alessandro Palella

Alessandro Palella

Alessandro kommer fra Trani i Puglia. Han er utdannet innen PR og Business-kommunikasjon og har arbeidet for mange kjente PR-byrå i Milano. I tillegg har han flere års erfaring som journalist for noen av de største landsdekkende avisene i Italia. Han flyttet til Stavanger i 2012 og begynte å jobbe innenfor kaffe-verdenen og i tillegg som italiensklærer - to av hans største lidenskaper. Vinteren 2019 startet han undervisning hos Allora.

Denis Tezza

Denis Tezza

Denis ble født i Verona i 1978. Han har en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Verona, med hovedfag i språkfilosofi. Senere deltok han på CEDILS kurs for italiensklærere ved Università Ca' Foscari i Venezia. Han har bodd i Norge siden 2008 of har jobbet på gårdene i området Sandnes-Stavanger.
Han er veldig glad i å undervise italiensk, og liker fjellklatring, litteratur, økologisk landbruk og god mat.

Diana Di Giampaolo

Diana Di Giampaolo

Diana kommer fra Pescara i Abruzzo. Hun har en mastergrad i reiselivsøkonomi fra Universitetet i Bologna, videreutdanning i markedsføring fra Il Sole 24 Ore i Milano og hun har jobbet innen markedsføring og kommunikasjon. Inntil nylig ledet hun en liten bedrift i Italia, der hun produserte håndlagde, gluten- og laktosefrie bakverk. I 2017 flyttet Diana til Trondheim pga familieforhold og hun har mange forskjellige interesser, som italiensk litteratur og kulturformidling, kulturturisme, næringsmiddelfag og idrett.

Federica Pisani

Federica Pisani

Federica er fra Verona, Julie og Romeos by, der man kan nyte opera i Arenaen og smake på mye god vin. Hun har bodd i Oslo siden 2006 og elsker Norge og kulde ;-)
Etter en mastergrad i filosofi ved Universitetet i Verona, med hovedfag i språkfilosofi, fulgte hun CEDILS kurs for italiensklærere ved Università Ca' Foscari i Venezia. Federica har undervist italiensk siden 2013 og jobber også som norsklærer og psykoterapeut. Hun har holdt kurs for arbeidssøkere, jobbet på et krisesenter og som sosialarbeider. Hun syns det er gøy med språk og som lærer deler hun denne lidenskapen.

Francesca Bassanese Flateland

Francesca Bassanese Flateland

Bosatt i Norge i 10 år, Francesca har undervist italiensk i Norge i 8 år. Hun har Bachelor i engelsk og tysk ved Middelsex Universitet i England, samt fagbrev i kontor og administrasjon. Hun har jobbet som reiseguide, kontormedarbeider og italiensk lærer i Norge. Hun snakker italiensk, norsk, engelsk, tysk og spansk.

Iolanda di Sabatino

Iolanda di Sabatino

Iolanda, fra Pescara i Abruzzo, har studert språk og litteratur og har på toppen av det en Master i undervisning av italiensk til utlendinger. Hun har vært engelsk- og fransklærer i det som tilsvarer ungdomsskole og videregående skole, i Italia. Siden 2008 har hun undervist italiensk i en privat språkskole i Pescara, noe hun liker svært godt siden hun har møtt folk og blitt kjent med kulturer fra hele verden. Iolanda liker å være med familie og venner, spille piano, lese og reise. Hun har lært mye norsk siden hun kom til Norge og begynte å undervise for Allora, høsten 2017.

Marco Fiore

Marco Fiore

Marco, fra Fondi, har studert ved universitetet La Sapienza i Latina. I Italia var han etter dette selger innen Telecom og Bygg/anlegg, samt kelner i flere restauranter. Han flyttet til Norge i 2014, først til Oslo og siden til Arendal, der kona kommer fra. I Arendal har han arbeidet i barnehage og på SFO, og gjennom dette og språkkurs, har han lært norsk godt. Marco begynte å undervise hos oss høsten 2018.

Martina Fadda

Martina Fadda

Martina, fra Sardinia, er stolt av å være Norges nordligste italiensklærer (og den absolutt første i Finnmark) og kursleder i Sør-Varanger. Hun er utdannet i klassiske fag og romanske/germanske språk, med bachelor innen kunst, design, søm og håndverk. Hun trives best i «å veve flere tråder samtidig», derfor jobber hun som Barne- og ungdomsarbeider, Støttekontakt innen helse- og sosialfag og har eget firmaprosjekt Nordinia.com innen turisme.

Michela Carboni

Michela Carboni

Michela, fra Sardinia, har studert psykologi på Universitetet i Cagliari. Hun flyttet til Ålesund i 2013 der hun underviste italiensk og i tillegg var turistguide og assistent i en barnehage. To år senere gikk turen videre til Bergen der hun begynte å undervise italiensk for Allora, samtidig som hun fortsatte arbeidet i en barnehage. I tillegg til italiensk snakker Michela engelsk og norsk og hun har alltid vært fascinert av fremmedspråk.

Paola Stoffel

Paola Stoffel

Paola ble født og oppvokst i den italienske delen av Sveits, i Alpene, med italiensk mor og sveitsisk far. Hun har studert kommunikasjon og journalistikk ved Zurich SAL på italiensk og tysk, og har jobbet i mange år innen kommersiell kommunikasjon som mediarådgiver i Sveits, ofte med og for italienske selskaper. I 2014 flyttet hun til Norge pga familie og er opptatt av familie, undervisning, oversetting og musikk.

Rita Filomena Merenda

Rita Filomena Merenda

Rita, fra Reggio Calabria, har studert til bachelorgrad i pedagogikk og utdanningslære ved Università di Messina. I Italia jobbet hun med barn og blinde. Hun flyttet til Norge i 2015 og her underviser hun italiensk til barn og planlegger å fortsette med høyere utdanning. Rita elsker film, musikk og bøker -hun begynte å undervise hos oss vinteren 2019.

Roberta Farè

Roberta Farè

Roberta er født og oppvokst i Milano, der hun tok både bachelor og mastergrad i fremmedspråk. I Italia jobbet hun som sekretær, og danset irsk dans i et dansekompani. Hun flyttet til Norge i 2017 og ble privat italiensk morsmållærer for barn og voksne, samt sertifisert turistguide for Bergen. Roberta snakker italiensk, engelsk, russisk, spansk og norsk, og elsker sying og tv-serier. Hun begynte å undervise hos oss høsten 2018.

Silvia Stombelli

Silvia Stombelli

Silvia er oppvokst nær Milano. Hun har en mastergrad i jus fra Università Cattolica del Sacro Cuore og snakker flytende engelsk, fransk, og norsk. De siste elleve årene har hun jobbet som lærer og drevet med hjemmeundervisning.
Silvia er veldig glad i musikk, litteratur og reiser.
Hun flyttet til Trondheim i september 2017 og begynte å undervise hos oss høsten 2018.